Kiírták a hajdúnánási időközi választást: ha a Fidesz nyer, nem lesz többé szüksége az ellenzékre

A nemrégiben elhunyt önkormányzati képviselő (korábban polgármester) tavaly októberben csak egy hajszállal nyert a kormánypárti jelölt előtt.
Hajdúnánás Helyi Választási Bizottsága (HVB) június 29-én időközi választást hirdetett ki a település 5. számú egyéni választókerületében 2020 szeptember 20-ra. A választásra azért van szükség, mert Éles András önkormányzati képviselő, volt polgármester június 16-án elhunyt.

A HVB határozata alapján a választási kampány augusztus elsején kezdődik, a jelöltek ekkortól vehetik át az induláshoz szükséges ajánlóíveket.

A képviselők eskütétele 2019 novemberében
hajdunanas.hu
Éles András, az ellenzéki összefogás jelöltje október 13-án 265 szavazattal a voksok 50,96 százalékát gyűjtötte be, a vele szemben egyedüliként induló Kocsis Áron (Fidesz-KDNP) mindössze 10 szavazattal maradt le tőle. Az őszi önkormányzati választáson a kormánypárt 5, míg az ellenzék 6 képviselőt tudott a helyi képviselő-testületbe juttatni. Mivel a polgármesterválasztást az egyedüli jelöltként induló fideszes Szólláth Tibor nyerte, patthelyzet alakult ki, a Fidesz jelenleg csak ellenzéki képviselők szavazataival tudja irányítani a várost. Amennyiben a választás során elhódítják az egyéni körzetet, Szólláthéknak önállóan is többsége lesz a helyi döntéshozásban.
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.