Ketyeg a választási óra - Összefog Debrecenben a Momentum, a Jobbik és az LMP

Történelmi mérföldkőnek nevezték a hárompárti együttműködést, amely során közös polgármesterjelölttel, listával, képviselőjelölttel és programmal vágnak neki az őszi önkormányzati választásnak.

Közös sajtótájékoztatót tartott ma a debreceni Régi Városháza előtt Kőszeghy Csanád Ábel , a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője, Szabó Bence , a Momentum debreceni elnökségi tagja és Jármi Péter , az LMP Hajdú-Bihar megyei elnöke.

Kőszeghy Csanád Ábel elmondta, a három ellenzéki pártnak sikerült megállapodnia Debrecenben: közös polgármesterjelölttel, listával, egyéni jelöltekkel és programmal futnak neki az őszi önkormányzati választásnak. Az összefogást mérföldkőnek nevezte a város történetében.

Jármi Péter arról beszélt, hogy hiteles alternatívát szeretnének adni a Fidesz korrupt rendszerével szemben. Elárulta, hogy a programjuk konkrét megoldásokat fog tartalmazni, nem csak ígéreteket, valamint arról is beszélt, hogy együttműködésük a választások után is folytatódni fog.

Szabó Bence hangsúlyozta, hogy a három párt most bejelentett együttműködése az első és egyben a legnagyobb összefogás a debreceni politikában. Mint mondta, más szervezeteket is várnak, de a választás közelsége miatt mindenképpen a nyilvánosság elé kellett lépniük.

Szabó Bence, Kőszeghy Csanád Ábel és Jármi Péter
Tóth Tamás

A DK akkor jöhet, ha konstruktív

Láthatóan nagy volt az összhang a három politikus között, akik felváltva feleltek a tucatnyi újságírói kérdésre. Válaszaikból kiderült, nem érzik úgy, hogy kényszerhelyzetbe hozták volna a DK-t és az MSZP-t. A Debreciner kérdésére elárulták, hogy a korábbi tárgyalások kudarcáért a három most összefogó párt által felelősnek kikiáltott DK-t abban az esetben fogadják be az együttműködésükbe, amennyiben az EP-választás előtti konstruktivitást tapasztalják a részükről. Szintén a kérdésünkre beszéltek arról, hogy egyéni körzeteket is szeretnének nyerni, a programjukra pedig még várni kell, mert alapos munkával szeretnék azt megalkotni. Elmondásuk alapján még az sem dőlt el, hogy melyik párt adja majd a közös polgármesterjelöltjüket. Végül hangsúlyozták: aki szeretne csatlakozni hozzájuk, annak sietnie kell, mert az óra ketyeg, az önkormányzati választásig egyre kevesebb már az idő.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.