Katasztrofális anyagi vállalkozást vesz a nyakába Debrecen… - 444

A debreceni profi foci működtetése 2010 óta anyagi katasztrófa volt. És ezzel a csapatot átvevő önkormányzat is pontosan tisztában van.

Szinte 100 százalékos tulajdonosai lettek egy profi csapatnak. Hogy mennyiért, azt még nem lehet tudni, mert Kósa szerint nagyon gyorsan történt minden, csak abban állapodtak meg, hogy Szimától átveszi a 73 százalékot az önkormányzat. Még az is lehet, hogy jelképes összegért. A gond nem is itt van, hanem a klub további működtetésében – írja a 444.hu.

A klubnál csak a bérköltségek járulékkal együtt évi egymilliárd forintot tettek ki az elmúlt években. A kiadások nagy részét a játékosok fizetése viszi el, de ebben az összegben benne van a vezetők, edzők, alkalmazottak bére is.

Elvileg lehet spórolni a béreken, de gyakorlatilag ez nehéz lesz. A Debrecen célja az azonnali visszajutás, vagyis az első két hely egyikén kell végeznie. A legkomolyabb vetélytársnak a Vasas ígérkezik, az angyalföldiek olyan fizetéseket kínálnak, amivel az NBI-ből egy sor játékost tudtak már szerződtetni. De feljutna a Győr, a Gyirmót, a Békéscsaba is. A Debrecennek meg kellene tartania a legjobb játékosait, ha csak egy szezont akar a másodosztályban tölteni, és újakat is kell szerződtetnie a légiósok helyett.

2010 és 2018 között egyetlen egy olyan év volt, amikor nyereséges volt a klub.
Papp polgármester most azt mondja, hogy a város feladata az, hogy „egy nagyon erős, stabil hátteret biztosítson a klub mögé”, meg fogják kérni a város vezető személyiségeit, cégeit, hogy segítség a DVSC működését.

A debreceni profi focit működtető cégben 73 százalékos tulajdonos volt eddig a Szima-család, 25 százaléka volt az önkormányzatnak. És ez a cég, a DVSC Futball Szervező Zrt. tulajdonosa lett két kaszinónak is, hogy a szerencsejáték bevételekből a debreceni focit finanszírozzák.
Namost, erről a kaszinóérdekeltségről lemond az önkormányzat. Papp László polgármester jelentette be, hogy a kereszttulajdonlás megszűnik, tiszta viszonyokat akarnak teremteni. A nyereséges kaszinók 24 százalékos tulajdonrésze is Szimáékhoz kerül, az önkormányzat pedig magára rántja a fociklubot, ami rendre brutális veszteségeket termelt, ráadásul most már a kaszniók osztalékára sem számíthat.

További részletek a 444.hu cikkében.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.