A végén már Szimával volt a probléma – vélik a jobbikosok a DVSC ügyében

Az, hogy a DVSC labdarúgócsapatának működtetése mostantól közpénzből történik az NB2-ben a többségi magántőkés tulajdonlás helyett, nem aggályos a Jobbik számára. Ám az igen, hogy miért vártak Papp Lászlóék ennyi ideig a Loki „társadalmasításával”. Sajtótájékoztatót tartottak erről a Nagyerdei Stadionnál pénteken.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A Jobbik debreceni tagozata egyetért a város szerepvállalásával a DVSC megsegítésében, elsősorban azonban azt nehezményezi, hogy ezt miért nem tették meg régebben már, hiszen lett volna erre lehetőségük – mondják ők – több évvel ezelőtt is. A reményük az, hogy Debrecen mielőbb kiveti a nyakából ezt a terhet, és olyan vállalkozónak (vagy vállalkozóknak) adja át a Loki tulajdonlását, aki(k) hajlandó(ak) fejleszteni a klubot, de lehetőség szerint a politikától távol állva. A Debreciner visszakérdezett: „Ezt reálisnak érzik? Mármint, hogy valaki ma Magyarországon gazdag legyen, akarja támogatni a Lokit (főleg mostantól az NB2-ben) meg még politikától mentes is legyen?” Amire Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke igennel felelt, szerinte léteznek ilyen emberek itt a keleti végeken is akár.

Keresztesy egyébként rögtön az elején biztosított mindenkit arról, hogy amúgy nem akarnak minden városvezetési intézkedést kritizálni ellenzékiként, sőt itt egyet is értenek Papp László polgármesterrel a Loki tulajdonosváltását illetően. Támogatják a várost a DVSC megmentése kapcsán. Keresztesy Gergő arról szólt, hogy nem értik, miért kellett 2016 óta - amikor már téma volt Szima Gábor és a város közötti tulajdonosváltás - várni a 2020-as kiesésig. Miért nem álltak a klub mögé már akkor, amikor még stabil NB1-es volt?

Keresztesy szerint a Jobbik teljeskörű tájékoztatást vár Debrecen lakossága nevében arról, hogy milyen nagyságú összeg szükségeltetik az átvételhez (első körben 500 milliót emlegettek, amit most belefektet a város), illetve azt várja, hogy Debrecen vezetése vesse latba minden tudását, hogy a vállalkozók a csapat mellé álljanak.

Rosszul vannak attól, hogy a Felcsút a harmadik

Salamon Gergő, a Jobbik regionális igazgatója úgy fogalmazott, hogy az NB1 a Fidesz házibajnokságává vált, s hogy ma a magyar fociról nem a régi nagyok jutnak eszébe sokaknak, hanem a TAO-pénzek, meg az, hogy ez Orbán Viktor kedvenc sportága, valamint az ő haverjai, akik helyzetbe kerülnek a labdarúgás által. Ez, reméli, változni fog. Emellett a tiszta fociban bízik a jövőben. „Minden olyan ember, aki szereti a sportot, ha ránéz a tabellára, azt látja, hogy a Felcsút a harmadik. S ettől mindenki rosszul van. Ez Magyarország szégyene, ha egy csapat azért lesz harmadik, s azért tud az Európa-ligában indulni, mert a miniszterelnök ott született.”

Salamon a futballcsapatban csupa helyi, de legalábbis magyar tehetségre alapozna. Itt Salamon felhozta a paksi tréner minapi kifakadását, amikor arról beszélt, hogy az ő kis csapata bizony lehet, hogy majdnem kiesett az NB1-ből, de csak magyar játékossal érte el az eredményeit, ellentétben sok más nagyobb klubbal. A csak hazai focistákra legalább egy évig biztosan garanciát tud vállalni a DVSC, hiszen a második vonalban tilos a külföldi légiósok szerepeltetése, ám Salamon bízik benne, hogy ha visszajut a Loki az NB1-be, azután is ez a tendencia marad.

A Debreciner kérdést tett fel az elhangzottak kapcsán. Konkrétan mit gondol a Jobbik debreceni szervezete, már korábban át kellett volna venni Szimától a Lokit, vagyis ebben késlekedett sokat a város szerintük, vagy csak abban, hogy nem lépett több vállalkozó be a képbe Szima Gábor mellé?

Keresztesy Gergő azt fejtegette válaszában, hogy Szima Gábor szerinte nem engedte oda a játszótérre a többieket is, így gyakorlatilag „igen, már váltani kellett volna korábban”. Igaz, a volt többségi tulajdonos érdemeit, a klub korábbi sikereit elismerte a jobbikos politikus.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.