A biztonság az első – idén zárva marad a Macsi-Balcsi

A társaság munkatársai a karbantartásokat, korszerűsítéseket végzik el a strandnál.
Facebook

A koronavírus megjelenése a fürdőágazatban is új helyzetet teremtett. Bár a több hónapnyi kényszerű strand- és uszodabezárások után a korlátozások fokozatosan enyhültek, a fürdőhelyeket csak szigorú óvintézkedések mellett lehet működtetni. Nincs ez másként a Balmazújváros mellett található Látóképi Tófürdő esetében sem.

A Macsi-Balcsit üzemeltető Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. főmérnöke, Pataki Zoltán elmondta: a cégnek a vendégek és a saját munkatársaik biztonsága, egészsége az első. A jogosan megkövetelt folyamatos fertőtlenítés valamint a vízparton és a vízben a vendégek közötti ajánlott távolság betartatása azonban az átlagosnál jóval nagyobb odafigyelést igényelne a társaságtól. Ezt idén nyáron nem tudja vállalni az elsősorban vízszolgáltatással foglalkozó cég, így ebben az évben nem nyitja ki kapuit a Macsi-Balcsi.

A társaság munkatársai idén a karbantartásokat, korszerűsítéseket végzik el a strandnál, mellette fásítanak: a fürdő parkolóját és annak környékét csaknem háromszáz fával ültetik be, mely növények remélhetően pár év múlva már hűs árnyékot adnak.

(A Tiszamenti Regionális Vízművek tájékoztatója a Debreciner érdeklődésére.)

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.