Tudta, hogy Németországban is van D2030? Azt 248 oldalon publikálták

Debrecennel ellentétben náluk volt társadalmi részvétel. Többéves közvélemény-kutatás előzte meg a Németország újragondolása című, az ország előtt álló legnagyobb kihívásokat taglaló könyvet.
d2030.de

Egy olvasónk vette észre, hogy Debrecen tízéves fejlesztési tervének rövidítéseként a városvezetés által előszeretettel használt D2030 másoknak is eszébe jutott már korábban. A d2030.de egy német nyelvű oldalra mutat, amely egy kutatási projekt információs felületeként szolgál.

d2030.de

Interdiszciplináris módon kutatták Németország jövőjét

A Németország jövőjének kulcskérdéseire választ kereső D2030 kezdeményezést 2016-ban indította el egy különböző tudományterületeken dolgozó emberekből álló német kutatócsoport. A társadalmi részvétellel, többek között online kérdőívek segítségével készült elemzés Deutschland Neu Denken (Németország újragondolása) címen 2018. március 19-én jelent meg könyv formájában 248 oldal terjedelemben.

A d2030.hu kevésbé informatív

Ahogy arról a Debreciner elsőként beszámolt, a magyar D2030, azaz a Debrecen 2030 program a mai napig nem érhető el semmilyen nyilvános felületen, a város közgyűlése is egy mindössze 3 oldalas projektlista alapján szavazott bizalmat Papp László polgármester és stábja távlati elképzeléseinek. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az LMP-s Keresztes László Lórántot korábban a d2030.hu oldalra irányította, de ott sem található a program.
d2030.de

Barcsa Lajosnak a debreceni közgyűlésen elhangzott szavai alapján ugyanakkor az sem biztos, hogy létezik egy ilyen részletes terv: „felelőtlenség (…) egy konkrét határidőt elmondani olyan projektek kapcsán, amelyek akár több tízmilliárd forintra is rúghatnak, és még tervekkel sem rendelkezünk ezekre vonatkozólag” – fogalmazott Debrecen alpolgármestere június 25-én.

A Debreciner nyomozása és cikkei a Debrecen 2030 program ügyében itt találhatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.