Komoly elismerések küszöbe a Foto-Art?

Dargó Gergely színész, zeneszerző.
Galéria: Foto-Art 2020 (a képre kattintva megnyílik a galéria)
Lia

Máthé András, a Csokonai Színház fotósa 1995-ben alapította meg a Foto-Art díjat azzal a céllal, hogy jutalmazza az adott évad egy kiemelkedő művészi teljesítményét. Immáron huszonhatodik alkalommal rendezték meg a díjátadót július 10-én, idén a Debrecen belvárosában található Egri Borozó és Borbarát Bár Galériában.

Máthé András
Lia

Az eseményt Varga Klári színművész énekes előadása nyitotta meg Áchim Tibor klarinét és Dargó Gergely harmónika kíséretével. Ezt követően Máthé András beszélt magáról a díjról, többek között arról, hogy ezt az elismerést megkaphatja akár táncos előadó, színművész, énekes vagy zeneszerző is. A díj érdekességeként jegyezte meg, hogy az elmúlt időszakban akik átvették ezt a díjat, nem sokkal később komolyabb elismerésben is részesültek (például Újhelyi Kinga Jászai Mari-díjat kapott). Illetve volt olyan eset is, amikor Máthé András véleményét kérték ki egy-egy szereposztás kapcsán, mint például a Három nővér esetében, ahol mindhárom színésznő (Varga Klári, Sárközi-Nagy Ilona, Szakács Hajnalka) elnyerte a Foto-Art díjat.

Dargó Gergely
Lia

Az idei év díjazottja Dargó Gergely lett, aki 2012 óta tagja a Csokonai Színház társulatának. Az elmúlt nyolc évben több előadásban működött közre zeneszerzőként (Régimódi történet, Istent a falra festeni, Kimondhatatlan), zenei vezetőként (Három nővér, Tesztoszteron, Lear, A padlás, A Pál utcai fiúk, A Júlia kisasszony), illetve színészként (Légy jó mindhalálig, Made in Hungária, Rómeó és Júlia, Titus anatómiája, Róma bukása). Dargó Gergely anyagi elismerést, és egy Győrfi Ádám által készített gránit oszlopon lévő bronz plakettet, valamint egy fotóalbumot vehetett át szerepeiről és munkásságáról.

Az eseményen az érdeklődők megtekinthették az elmúlt 26 év díjazottjairól készült fotókat is.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.