Letette a nagyesküt a kormány: milliárdokat költünk autó- és motorversenyekre – mfor.hu

Határozatban áll ki a kormány a Hungaroring 1,6 milliárdos felújítása, év 14 milliárdos jogdíja mellett, valamint Palkovics miniszternek kiadja, hogy évi 3,3 milliárdért hozza Hajdúnánás mellé a MotoGP versenysorozatot is.
A fotó a hajdúnánási pálya megépítését bejelentő sajtótájékoztatón készült
Facebook

A kormány egy friss határozatában egyetért azzal, hogy a MotoGP futam magyarországi megrendezése Hajdúnánás külterületén kialakítandó pályahelyszínen, versenypálya kialakításával történjen. Ezért megalapítják a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft-t 3 millió forint jegyzett tőkével és 100 millió forint tőketartalékkal – írja a gazdasági szakportál.

A MotoGP versenysorozat jogait a Dorna Sports S.L. birtokolja, velük Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek kell leszerződnie 2023-tól a magyar futam megrendezésére. Ennek díja 2023-ban 9,45 millió euró (mintegy 3,3 milliárd forint), ami a következő években évi 5 százalékkal emelkedik.

További részletek a Menedzsment Fórum cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.