DULL SZABOLCS: A szerkesztőség összetételére akartak nyomást gyakorolni

Az RTL Híradójának teljes interjúja az Index utolsó, már kirúgott főszerkesztőjével. Aztán a kirúgó, az Index tulajdonosa beszél az ATV-ben.

Pénteken az Index szinte teljes szerkesztősége bejelentette, hogy felmond. A tömeges távozás előzménye az volt, hogy kiszivárgott egy javaslat a lap átalakításáról, majd elbocsátották az Index főszerkesztőjét. Dull Szabolcs az RTL Híradónak adta az első interjúját a menesztése óta. Azt mondta, a külső tanácsadók által készített tervezet - ami több kis cégbe szervezte volna ki az újságírókat - felszámolta volna a szerkesztőség függetlenségét. Dull Szabolcs szerint, ha feloldanák a távozó Indexesek titoktartási nyilatkozatait, akkor érthetőbb volna, miért mondtak fel.

Bodolai László: az Index megy tovább és működni fog A lapot tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke az ATV Egyenes beszéd hétfői adásában mondta el, hogy látja ő az Index széthullását, illetve széthullik-e egyáltalán az újság, miután szinte a komplett szerkesztőség beadta a felmondását.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.