Közösen konzultált Debrecenben Szél Bernadett, a Momentum és az MSZP

A Fancsikáért és a Balatonért is petícióztak az ellenzéki politikusok. Szél és Gurmai Zita kritizálta a kormányt az egyszülős családok diszkriminálása és a családon belüli erőszak elleni fellépés hiánya miatt. Szabó Bence szerint a Momentum debreceni aktivistáit rendszeresen támadások érik.
Szabó Bence, Szél Bernadett és Gurmai Zita
Polgár Tóth Tamás

Közös sajtótájékoztatót tartott július 28-án Debrecenben a Fórum bevásárlóközpont előtt Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, Szabó Bence, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője, valamint Gurmai Zita, az MSZP országgyűlési frakcióvezető-helyettese. Az esemény előtt és után a politikusok több standdal, számos aktivistával folytattak aláírásgyűjtéseket, valamint beszélgettek közügyekről.

Manipulál és diszkriminál a kormány Szél Bernadett szerint

Szél Bernadett köszönetet mondott minden ellenzéki pártnak és azoknak a magánszemélyeknek, akik eddig segítették az általa manipulációs ívekként emlegetett nemzeti konzultációs ívek gyűjtését. A képviselő Magyarország és a kormány szégyenének nevezte a propagandacéllal kipostázott űrlapok közpénzből történő finanszírozását. Szél az elmondása szerint azért érkezett Debrecenbe, hogy lelkesítse a gyűjtésben résztvevő aktivistákat. A politikus ezen kívül szót emelt a kormány családpolitikája ellen, szerinte ugyanis ma Magyarországon sok szempontból diszkriminálják az egyszülős családokat.

Polgár Tóth Tamás

Civaqua-ügyben konzultál a Momentum

Szabó Bence, a Momentum önkormányzati képviselője szerint kormánypropaganda helyett valódi konzultációra van szükség, valóban fontos kérdésekről. Ilyennek nevezte a Civaqua-program megvalósítását, amiért pártja három héttel ezelőtt aláírásgyűjtést indított. Szabó elmondása szerint már közel járnak az általuk megcélzott tízezer aláírás feléhez. A képviselő arról is beszélt, hogy Debrecenben sok minden nincs rendben a zöldfelületekkel, erre példaként a Dósa nádor téri, éppen készülő térkőtengert hozta fel.

Polgár Tóth Tamás

A családokat és a Balatont védené az MSZP

Gurmai Zita a Balaton megvédéséért indított aláírásgyűjtő kampányukról beszélt. A szocialista párt azt szeretné elérni, hogy továbbra is legyenek ingyenes szabadstrandok, a vitorláskikötők maradjanak köztulajdonban, valamint hogy ne építsék be túlságosan a tópartot. A politikus a Balatont nemzeti kincsnek nevezte. Szerinte azért kell azt megvédeni, mert Orbán Viktor családja és a barátai most ki akarják sajátítani maguknak. A képviselő továbbá kritizálta a kormányt amiatt is, hogy a családi pótlékot már hosszú évek óta nem emelték, valamint hogy nem tesz eleget a családon belüli erőszak ellen, amely a koronavírus miatt az elmúlt hónapokban sokkal gyakrabban fordult elő Magyarországon.

Polgár Tóth Tamás

Naponta inzultálják az aktivistáikat

A Debreciner kérdésére Szabó Bence elmondta, hogy az aktivistáikat napi szinten éri verbális inzultus az aláírásgyűjtés közben, de voltak már olyanok is, akik perrel fenyegették a Momentum politikusait. Szabó szerint ez utóbbi kevésbé zavarja a pártot, nagyobb problémának tekintik azt, hogy a Debrecenért tenni akaró önkénteseket vegzálják.

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1 ezer forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.