Mindenki prosperál - Debrecen polgármestere is miskolci kollégája vendége volt

Miskolc látta vendégül július 28-án Debrecen, Szolnok és Nyíregyháza vezetőit. A „Creative Region - Határtalan Fejlődés Északkelet-Magyarország” gazdasági programban együttműködő négy megyeszékhely vezetői tanácskozásának a lillafüredi Palotaszálló adott otthont.

A kormányzat a közelmúltban döntött arról, hogy létrehozza a Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Szolnok tengelyű észak-magyarországi gazdasági övezetet, amely képes bekapcsolni a gazdaság, az oktatás, a kultúra, a turisztika és a sport területén megvalósuló fejlődésbe a határon túli területeket és azok lakosságát is – emlékeztet rá az eseményről beszámoló miskolci önkormányzati portál, a Minap.

Veres Pál, Miskolc – ellenzéki összefogás eredményeként megválasztott – polgármestere az esemény után a sajtó érdeklődésére elmondta: a résztvevőknek tíz évre kell tervezni, tehát nem az elkövetkező két-három év fejlesztéseit kell összeállítani, hanem a részletes előkészítést igénylő olyan fejlesztéseket is, amelyek ráépülnek majd a közeljövő fejlesztéseire, de csak hat-nyolc év múlva indulnak el.

„Most alakul ki a következő hét év EU-s és hazai támogatási rendszere. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mi, nagyvárosi polgármesterek okosan és egyeztetve dolgozzunk, mert így tudunk leginkább segíteni a kormánynak abban, hogy az EU-s és saját forrásokat helyesen ossza majd be. A mi feladatunk most nem más, mint hogy minden erőnket a helyes tervezésre, a komoly előkészítő munkára fordítsuk. Együt” – hangsúlyozta Veres Pál.

A Kreatív Régió központja a kormány döntésének értelmében Debrecen lesz. A hajdú-bihari megyeszékhely vezetője azt mondta, ez a szerep a város számára felelősséggel is jár, céljuk a közös munka, melyből minden résztvevő prosperál.

– Debrecen számára kifejezetten versenyképességi előnyt jelent, hogyha a régió együtt tud emelkedni és együtt tud fejlődni. Ebben van igazán potencia. Ennek érdekében nagyon sok olyan megoldást, amit mi már sikeresen alkalmazunk, közkincsé tettünk a három másik megyeszékhely számára. Meggyőződésem, ez a közös munka kulcsfontosságú lesz mindannyiunknak – mondta Papp László debreceni polgármester.

További részletek itt olvashatók.

Az eseményről – egyelőre – nem adott hírt a debreceni önkormányzati média.

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.