Petőfi debreceni szobránál gyújtottak gyertyát a sajtószabadságért

Az Index internetes hírportál szerkesztőségében történtek okán kezdeményezték, de számos gondjuk van a debreceni média több szereplőjével is.
Koppányi Szabolcs

„Gyertyagyújtás a magyar sajtószabadságért” volt annak az eseménynek a címe, amit Debrecenben tartottak július 29-én a Petőfi-szobornál. Beszédek nem hangzottak el, a szervezők azt mondták, hogy csak egy közös beszélgetős alkalmat akartak, amely során az ott lévők jelenlétükkel fejezik ki szolidaritásukat a magyar (független) sajtó mellett.

Koppányi Szabolcs

A közvetlen ok, amiért megszervezték, az Index internetes hírportál körüli közelmúltbéli és jelenleg is zajló események voltak, ám azt is nehezményezik, hogy a helyi médiumok egy része is felülről, központilag irányított, a kormánypárt érdekeinek kiszolgálója. A gyertyagyújtáson másfél tucatnyian voltak jelen, köztük egyes ellenzéki pártok helyi és országos képviselői, vezetői.

Koppányi Szabolcs
Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.