AZ OLVASÓ ÍRJA

Ezt a szemétkupacot nézzük az ablakunkból

"Ezekben a panelházakban elég sokan laknak, biztosan másokat is zavar ez a látvány, ami már nem először fordul itt elő" - írta az olvasó. "Mindenképp jelezni célszerű a DMJV Polgármesteri Hivatal Zöldterületi Osztályának az esetet" - reagált a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Tisztelt Debreciner!
A Facebookon rendszeresen követem a cikkeiket, bejegyzéseket. Örülök, hogy a debreceni embereket érintő problémákkal foglalkoznak.
Egy visszatérő, többször előforduló problémára szeretném felhívni a figyelmüket, amit érdemes lenne közzétenni, hátha látnák az illetékesek is, és történne valami pozitív változás.
A Vénkertben a Domokos Lajos utca páros oldala mögötti területről van szó, ahol parkoló, járda és füves rész is van. A kerítés mögött a Diószegi Szakközépiskola található.
Erre a részre szokták kirakni a lakók a lomokat, amikor lomtalanítás van, de sajnos valakik rendszeresen szemétlerakónak használják ezt a sarkot a kerítés mellett. Most nincs lomtalanítás, legutóbb július elején volt, akkor ki volt írva a lépcsőházban az időpont, és az AKSD 2 nap múlva el is szállította a kitett lomokat.
Most ezt a szemétkupacot nézzük az ablakunkból kb. egy hete. Nem tudom, ki rakta oda, de kissé már zavaró ez a látvány, konkrétan a Domokos Lajos utca 28. szám mögötti parkolónál található. Ezekben a panelházakban elég sokan laknak, biztosan másokat is zavar ez a látvány, ami már nem először fordul itt elő.
Megköszönném, ha a mellékelt képek megjelennének, és többen látnák ezt az állapotot. A nevemet, kérem, hogy csak kezdőbetűkkel jelezzék: K. Á.

Tisztelt Szerkesztőség!
A mai napon megjelent olvasói levélre szeretnék reagálni.
Ahogyan az olvasó is jelezte, a helyszín korábban lomtalanítási hulladék elhelyezésére is szolgált, ami sajnos sok esetben a lomtalanítás napját követően többször is újratermelődik. A Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft., mint Debrecen város hulladékgazdálkodási közszolgáltatója a megrendelt lomtalanítási napon összegyűjti és elszállítja a kihelyezett hulladékot, azonban ezt követően már nem.
A lomtalanítás napja után kihelyezett szemét már jogellenesen elhelyezett hulladéknak számít, melyre a DHK NKft-nek már nincs ráhatása, azonban mindenképp jelezni célszerű a DMJV Polgármesteri Hivatal Zöldterületi Osztályának az esetet illetékesség okán.
Üdvözlettel:
Domokos Csilla szóvivő
Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Köszönjük a fotókat, a levelet és a gyors reagálást is! Másokat is biztatunk, ha van a debreceniek érdeklődésére számot tartó javaslatuk, képük, videójuk, észrevételük, akkor osszák meg velünk, küldjék el ide: szerkesztoseg@debreciner.hu ! A beküldők inkognitóját kérésükre tiszteletben tartjuk.

AZ OLVASÓ ÍRJA rovatunk további publikációi itt találhatók.

Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.