Bejelentették, hogy kinyit a tiszacsegei strand, aztán bejelentették, hogy mégse

Még ősszel zárták be a fürdőt technikai okok miatt, azóta nem sikerült megnyitni. A polgármester bár ígéretet tett erre, hetek óta nem válaszol a kérdéseinkre.
A csegei strand néhány éve
Facebook

2019. november 3-án a helyi önkormányzat bezárta a Tiszacsegei Standfürdőt technikai okokra hivatkozva. A karbantartással megbízott cég vezetője a 2019. decemberi képviselő-testületi ülésen arról beszélt, hogy olyan komoly problémák, hiányosságok lehetnek a létesítményben, amelyek rendbehozatala, illetve pótlása óriási kiadásokat jelenthet a forrásokban amúgy sem bővelkedő településnek. A koronavírus-járvány miatti korlátozások idején a hosszú szünet nem okozott feltűnést, azonban az egyébként egész évben üzemelő fürdőt a veszélyhelyzet elmúltával sem sikerült újranyitni.

Néhány napja még úgy volt, hogy kinyithat

A július 16-án saját magát feloszlató tiszacsegei képviselő-testület egyik tagja a Debrecinernek akkor azt nyilatkozta, hogy a strand meg nem nyitásának szerepe volt az oszlatásban, habár ezt az ominózus testületi ülésen egyik képviselő sem jelezte.

A fürdővel kapcsolatos kérdéseinket még az esetet megelőzően küldtük el Fekete Gergő (független) polgármesternek, aki ígéretet tett arra, hogy amennyiben konkrétumokról, érdemi fejleményekről tud beszámolni, keresni fog minket. Július 27-én aztán a kérdéseinkre továbbra sem válaszoló polgármester a város honlapján bejelentette, hogy augusztus elsején megnyitják a fürdőt. A közlemény szerint az első hétvégén a csegeiek ingyen beléphettek volna a strandra, a 2019-es árakon pedig nem változtatott az önkormányzat.

A csegei strand néhány éve
Facebook

Kifogásolható a vízminta: csúszás ki tudja, meddig

Július 31-én végül egy újabb közlemény jelent meg Tiszacsege honlapján arról, hogy – egyelőre – mégsem fogják tudni megnyitni a strandot. „A 2020. augusztus 1-jére tervezett nyitás a vízminta kifogásolhatósága miatt előreláthatólag csúszik mindaddig, amíg a vízminta megfelelő nem lesz” – írta Fekete Gergő, azzal kapcsolatban azonban semmit sem közölt, hogy milyen hosszú csúszásra számíthatnak a strandolni vágyók.

A kérdéseinkkel ismételten kerestük a polgármestert, ám a telefonján nem sikerült őt elérnünk. A polgármesteri hivataltól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy jelenleg igazgatási szünet van a településen, ezért augusztus 3-ig nem fogunk tudni beszélni Feketével.

ITT TALÁLHATÓK A DEBRECINER ÍRÁSAI TISZACSEGÉRŐL.

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.