Mit mutatnak az idei debreceni virágkarnevál kompozíciói?

Állítólag tíz virágkocsi készül, de eddig nem árulták el, milyen témákban. Illetve ötről már tudható innen-onnan.
Ez a fotó tavaly készült - idén nem lesz felvonulás
Koppányi Szabolcs

Minden bizonnyal meglepetésnek szánja a városvezetés, mi mindent faragnak hungarocellbe és díszítenek fel – többnyire – színesre festett szárazvirágokkal a virágkocsikat készítők. Eddig sajtónyilatkozatokból derültek ki töredékinformációk.

A Nagyváradon szerkesztett Erdély Online a minap arról számolt be, hogy Nagyváradon és az Érmelléken is meg fogják tartani a virágkarneváli felvonulást.

Ebből a cikkből tudható, hogy az idén az elmúlt években megszokottnál kevesebb, csak tíz virágkocsi készül, amiből hármat mutatnak be Nagyváradon:
- a Szent Korona, az országalmával és a jogarral,
- a klímaváltozás veszélyeit illusztrálandóan az erdőtűz elől menekülő koala macik és
- egy közös (Debrecen és Nagyvárad) kocsi, ami „az összefogást szimbolizálja, és a koronavírus elleni küzdelmünkhöz igyekszik újabb figyelemkeltő hangulatot varázsolni”.

A Szent Korona mindig népszerű a határon innen és túl is
Koppányi Szabolcs

Az önkormányzati hírportálról és a megyei napilap online változatából ismert, hogy Pikó Sándor keze által készül az ausztráliai erdőtüzeket megidéző koalás kompozíció mellett
- egy kocsi, ami Trianon 100. évfordulójára emlékeztet, illetve
- Hajdúszoboszló virágkocsija, melyen többek között megjelenik az a korona, amit Bocskai a törököktől kapott.

2018-ban a szervezők előzetesen bemutatták az akkori összes virágkocsi tervét, arról nincs tudomásunk, hogy idén is készülnek-e hasonló prezentációra.

Addig is tekintsék meg a 2019-es kompozíciókat, amelyekről a menet indulása előtt készítettünk videót!

Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.