Több mint nyolc hónap után részlegesen megnyitott a Tiszacsegei Strandfürdő

Korábban egész évben üzemelt, de 2019-ben le kellett állítani. A polgármester továbbra sem válaszol a kérdéseinkre.

Július 31-én írtunk arról, hogy habár négy nappal korábban Tiszacsege önkormányzata bejelentette, hogy augusztus elsején újranyitják a 2019 novembere óta zárva tartó strandot, ezt mégsem tudják megtenni: a vízminta kifogásolhatósága miatt ugyanis nem kaptak engedélyt a nyitásra.

Tegnap azonban újra bejelentéssel élt a város vezetése: augusztus 5-én 10 órakor részlegesen kinyitják a fürdőt. „A részleges nyitás azt jelenti, hogy egyelőre a két termálvizes medence nyílik meg a vendégeink előtt, az úszó- és kismedence megfelelő vízminta eredmény esetén várhatóan hamarosan megnyílik” – írta Fekete Gergő (független) polgármester az önkormányzat hivatalos honlapján.

Információink szerint a közleményben foglaltakat ezúttal maradéktalanul sikerült betartani, így ma délelőtt ismét használhatóvá vált a létesítmény egy része.

A csegei strand néhány éve
Facebook

A polgármester továbbra sem mondja el, hogy miért volt olyan sokáig zárva a strand

Ahogy arról mi is hírt adtunk, július 16-án feloszlatta magát a tiszacsegei képviselő-testület. A Debrecinernek nyilatkozó egyik önkormányzati képviselő akkor azt mondta: a döntésben szerepet játszott az is, hogy ősz óta nem sikerült kinyitni az amúgy egész évben üzemelő fürdőt. Fekete Gergő polgármesternek még az esetet megelőzően küldtük el kérdéseinket a stranddal kapcsolatban, ezekre azonban – korábbi ígéretei ellenére – a mai napig nem válaszolt.

ITT TALÁLHATÓK A DEBRECINER ÍRÁSAI TISZACSEGÉRŐL.

Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.