Kedvtelésből kreált képek kirakata

Ha valaki belelát valamit a képeibe, annak örül Matolcsy Gábor.

„Kószlász bóklász” címmel nyílt fotókiállítás Matolcsy Gábor amatőr fotós képeiből augusztus 7-én a debreceni Malterben, két hétig tekinthetik meg az érdeklődők a Baross utca 16. szám alatt. Az élete elmúlt 10 éve élményeinek képi megjelenítésében Matolcsy Gábor semmiféle tematikus rendszert nem alkalmaz, a fotói alá címeket sem tett. Mint elmondta a Debrecinernek, üzenni sem akar senkinek semmit, egyszerűen azt szeretné elérni, hogy a nézők az alkotásait meglátva valamit elképzeljenek, és ezáltal üzenjenek saját maguknak.

Galéria: Matolcsy Gábor fotóinak kiállításmegnyitója (a képre kattintva megnyílik a galéria)
Koppányi Szabolcs

„Az elmúlt 10 évből sok, legalább 30 helyről szedtem össze ezeket, de csak úgy belenyúlva a zsákba, és onnan szinte válogatás nélkül, mintegy kiszórva az asztalra néhány tucatnyit a jóval nagyobb össztermésből, különösebb rendszer nélkül. Van debreceni téma is, más magyarországi és külföldi is.”

Ő csak fotózik és kész. Ha valaki belelát valamit a képeibe, annak örül, de ha nem, elfogadja.

A kiállított fotóit egy régebbi, belépő kategóriájú tükörreflexes masinával hozta össze, igyekszik ebből kicsiholni, amit csak lehet. Tervezi, hogy jobb, több objektívvel fejlessze majd a gépparkját, esetleg jobb minőségű vakuval erősít majd. Nem üzleti szempontok vezérlik, van mit csináljon az életben, a fotózás jelenleg hobbi, az energiák elvezetésere. Kikapcsolódás, önmegvalósítás – gondolatébresztés.

Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.