A SZEMEDNEK HIGGY!

A Fidesz debreceni képviselője kiáll a belarusz diktátor mellett?

Nehezen értelmezhető másként Pósán László posztja.
Facebook

Pósán László huszonkét éve országgyűlési képviselő, nyilván a Fidesz – Orbán Viktor – elégedett a munkájával, hisz újra és újra jelöli. A debreceniek pedig újra és újra bejuttatják a parlamentbe.

Pósán László az Országgyűlés kulturális bizottságának az elnöke 2018 óta, az előző ciklusban az alelnöke volt.

Pósán László civilben a Debreceni Egyetem oktatója, doktorátusát történelemből szerezte.

A belarusz elnökválasztás – ahol ismét Lukasenka nyert 80 százalékos támogatottsággal – után kirobbant tüntetések brutális szétveréséről Pósán László - történész, egyetemi oktató, kulturális bizottsági elnök – eszébe az jutott, hogy az Európai Uniót ostorozza politikusi Facebook-oldalán.

Nem Lukasenkát, nem diktátori rendszerét, nem az ellenzékkel szembeni leszámolásokat, hanem az Európai Uniót.

„Ha a baloldal teszi akkor nem számítanak a jogok, az emberi méltóság és a demokratikus játékszabályok.
Az Európai Unió már régen nem demokratikus, már régen nem a jog talaján áll, régen nem egyenrangú tagállamok közössége, hanem balliberális eszementek vezette birodalom alkotási kísérlet.” (sic)

Azt azért jegyezzük meg, hogy a Lukasenka elnökölte Fehéroroszország nem tagja az Európai Uniónak. Orbán Viktor miniszterelnök két hónapja, június elején járt Minszkben, ahol találkozott Lukasenkával. Orbán akkor elmondta, Magyarország azt az álláspontot képviseli, hogy az Európai Unió végre szüntesse meg a Fehéroroszországgal szembeni szankciókat.

- FEJLEMÉNY: Folyamatosan törlik a kritikus hozzászólásokat -

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.