Számukra nincs támogatható politikai erő Magyarországon

Egyesületet alapítottak volt jobbikosok Hajdú-Bihar megyében. Azt ígérik, a helyben élő embereket fogják szolgálni.

A Hajdú-Bihari Lokálpatrióták Nemzeti Egyesületének (Habilon) megalakulásáról tájékoztató közleményt Demeter Pál, Balmazújváros alpolgármestere, megyei önkormányzati képviselő, Kőszeghy Csanád Ábel debreceni önkormányzati képviselő és Kulcsár Gergely megyei önkormányzati képviselő írta alá.

Alapító nyilatkozatukat szó szerint közöljük:

„Minden emberi háládatosság között Hazánknak, Nemzetünknek tartozunk mindenek felett több jóval.” Bocskai István

Egyesületünk alapítói a következő alapokra kívánunk építeni, melyekhez minden körülmények között ragaszkodunk, vállaljuk és kijelöli a számunkra követendő irányt:

2020-ra sajnálatos módon a magyar politikai paletta soha nem látott szomorú képet mutat. Számunkra és sok százezer (millió) honfitársunk számára nincs támogatható politikai erő Magyarországon. Az a párt, amelyben egykor több, mint egymillió nemzetben gondolkodó, jobboldali magyar ember bízott, utolsó mentsvárnak tekintette, mára már nem létezik.

Mi, akik Hajdú-Bihar megyében sok-sok éven keresztül (egyesek másfél évtizeden át) a Jobbikot jelentették, nem fogjuk feladni a harcot, azért, hogy gyermekeinknek, unokáinknak szebb jövőt teremtsünk. Csak a harcteret már nem a pártpolitika mocsara jelenti számunkra a jövőben. Szeretett megyénkért, településünkért fogunk küzdeni, a helyben élő embereket fogjuk szolgálni. A sokéves politikai tapasztalat, közösségépítő munka nem mehet kárba, ezért a megyénkben meglévő bajtársi közösségünket szervezeti keretek közé tereljük és egyesületi formában végezzük tevékenységünket a helyi közéletben.

Mindannyian Hajdú-Biharban élünk, szeretjük lakóhelyünket és nemzetben gondolkodó emberek vagyunk. Ezeket a dolgokat szervezetünk nevében is megjelenítjük és megalapítjuk a Hajdú-Bihari Lokálpatrióták Nemzeti Egyesületét (HABILON). Célunk a települési közösségek életének segítése, a helyi problémák megoldásának az elősegítése. Fontos feladataink közé tartozik a lokális és nemzeti értékek védelme, hagyományaink ápolása, megélése. A természeti kincseink és környezetük védelmét ugyanúgy felvállaljuk, mint az emberek biztonságérzetének megszilárdítását és a segítségre szoruló honfitársaink megsegítését.

Mindezeket a feladatainkat, céljainkat politikamentesen, a pártoktól egyenlő távolságot tartva kívánjuk megvalósítani. Nem kívánunk részt venni a politikai pártok – sokszor sárdobálástól sem mentes – küzdelmében sem országos, sem helyi szinten. Viszont minden építő jellegű helyi kezdeményezést támogatni fogunk, akárki a kezdeményezője, a romboló hatású, a helyi emberek számára káros tevékenységeknek pedig határozottan fogunk az útjában állni.

„Mindenki a hegytetőn akar élni, anélkül hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik.” Wass Albert

Debrecen, 2020. augusztus 17.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.