Szabad ég alatt várnak a debreceni rákbetegek – Népszava

Méltatlan körülmények között kell várakozniuk a Debreceni Egyetem onkológiai részlegén a betegeknek: hétfőn is hosszú sorok alakultak ki, a szabad ég alatt vártak órákat bejutásra a betegek.

Bár mindenki időpontot kap, valójában csak a napot jelölik ki a betegeknek, az ellátást akkor kapják meg, amikor sorra kerülnek. Ráadásul az ellátóhely regionális centrum, azaz más megyéből is érkeznek ide emberek, ennyi beteg ellátásához pedig túl kicsi az épület. Aki bejut, annak egy két méter széles, levegőtlen folyóson kell ácsorognia másik száz beteggel – írja a Népszava.

A napilap megkereste a Debreceni Egyetemet, az intézmény azt közölte: a rektor az elmúlt napokban elrendelte a helyzet felmérését a szakrendeléseik betegfelvételi pontjain, és a problémák megoldására megkérte Páll Dénest, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának megbízott elnökét. További részleteket nem közöltek, így azt sem, miért csak most láttak neki neki a problémák megoldásának, és a „felmérésre” milyen határidőt kapott a klinikai központ elnöke.

További részletek a Népszava cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.