"Gyere be! Csak rád vártunk!" - A Rozé Társulat a PAD-on

Független, kötetlen, kísérleti, szabad.

A Rozé Társulat performansza volt az idei PAD (Picnic & Art Debrecen) Utcafesztiválnak a B24 Galériában rendezett eseményei közül az egyik legemlékezetesebb.

Galéria: Rozé Társulat - PAD Utcafesztivál
Koppányi Szabolcs

Budaházi Réka , a Rozé egyik fele invitált egy pár percet késő, éppen csak betoppanó, a közvetlen felkéréstől láthatóan meglepődött vendéget, majd Bessenyei Zoltán (a másik fél) vette kezelésbe a megszeppent ifjút - akit többen követtek utána az ölelésben.

Koppányi Szabolcs

A látogatókat teljességgel a produkcióba bevonó előadás senkit sem hagyott kívül rekedten, tematikusan kaptak feladatokat az emberek, hogy végül az ad hoc jellegű formációk egységes egészet alkossanak. A szeretet és a finomság, az odafigyelés érzete lengte be a termet a két előadónak köszönhetően, akik olykor meghökkentő váltásokkal lepték meg közönségüket, hogy aztán hol egyes vendégekkel, hol az egész csoporttal foglalkozva szó szerint is terelgessék a társaságot ide-oda: valami közös élmény felé.

A Debrecenben működő független, kötetlen, kísérleti formáció a szabad színházi alkotás jegyében jött létre, ahogy hirdetik is közösségi oldalukon . Ezen a délutánon is növény, ember, szén, grafika, fa és termése (toboz), a rajz és a valóság keveredése, mozgáselemek és hangok kakofóniája, megszólítások, elfogadások egyvelege érintette meg a tevékeny közönséget.

Tetszett!

Koppányi Szabolcs
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.