fizetett politikai hirdetés fizetett politikai hirdetés
fizetett politikai hirdetés

Koronavírus-fertőzött lett több debreceni védőnő

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ megerősítette a Debreciner értesülését.

Augusztus 27-én szereztünk tudomást arról, hogy a napokban több debreceni védőnő koronavírus-tesztje pozitív lett. Még aznap fordultunk kérdéseinkkel a Debreceni Egyetem Klinikai Központhoz (DE KK), ide tartozik ugyanis a védőnői szolgálatot is ellátó Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet. Az intézet mai válaszában megerősítette az információinkat.

MÉG NINCS VÉGE!
Itt olvashatók a Debreciner cikkei a koronavírus-járvány helyi aktualitásairól.

A Debrecinert az egyetem arról tájékoztatta, hogy szigorú járványügyi intézkedéseket hoztak, amelyeket – csakúgy, mint minden jogszabályt és előírást – betartanak és betartatnak az oktatók, a dolgozók, a hallgatók és a betegek egészségvédelme érdekében. A DE KK Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet minden dolgozójánál kötelező jelleggel végeznek koronavírus-teszteket, csak két negatív PCR teszt birtokában állhatnak munkába. „A kötelező tesztelésen volt pozitív eredmény. Az érintett dolgozók esetében a hivatalos járványügyi intézkedések megtörténtek” – tájékoztatott a DE KK, hozzátéve, hogy a további részleteket illetően már az Operatív Törzs az illetékes.

2020. augusztus 28.

A Debrecinernek arra a kérdésére, hogy egészen pontosan hány védőnő fertőződött meg, továbbá hogy hány dolgozó került az eset miatt karanténba, a DE KK nem válaszolt.

A kormány hivatalos ma reggeli közlése szerint országosan 132-vel, Hajdú-Biharban 13-mal emelkedett az azonosított fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában.

Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1 ezer forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.