Piros-fehér szalagokat ragasztott Varga Zoltán a miniszterelnök parlamenti ajtajára

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói korábban kijelentették, hogy elhatárolódnak a pártpolitikától.

Piros-fehér szalagokkal ragasztotta le Orbán Viktor miniszterelnök parlamenti dolgozószobájának ajtaját Varga Zoltán (DK) debreceni kötődésű országgyűlési képviselő. Az akcióról szeptember 8-án a képviselői Facebook-oldalára posztolt fotókat a politikus, a képek mellé pedig azt írta: Orbán téved, ha azt hiszi, hogy a dolgozószobájában el tud bújni a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóinak tiltakozása elől. „Tettem róla, hogy megértse: IDEJE PAKOLNI! Az ő szavatossága menthetetlenül lejárt!” – írta Varga, aki a tenyerére a tiltakozó diákokhoz, színészekhez és filmesekhez hasonlóan az SZFE feliratot írta.

Facebook

A hallgatók korábban arra kérték a pártokat, hogy maradjanak ki ebből

Az SZFE Vidnyánszky Attila vezetésével történő átalakítása ellen már hetek óta tüntető, az egyetem épületét elfoglaló hallgatók szeptember elsején álltak a nyilvánosság elé a követeléseikkel (többek között egyetemi autonómiát, a jelenlegi kuratórium lemondását és a szenátus jogkörének visszaállítását szeretnék elérni). Ezen a sajtótájékoztatón jelentették be a tüntetők azt is, hogy elhatárolódnak a pártpolitikától, és a pártokat is arra kérik, hogy maradjanak távol az ügytől.

Az SZFE mellett a napokban számos kulturális intézmény és ismert közéleti személyiség mellett Vidnyánszky Attila korábbi színháza, a debreceni Csokonai Színház társulatának több tagja is nyilvánosan állt ki.

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.