A SZEMEDNEK HIGGY!

Sorban állás a debreceni Kenézy Kórház előtt

A ma reggel készült fotóba már nem fért bele a várakozók sorának se az eleje, se a vége. Belépés előtt kötelező az előszűrés, a kérdőíves kikérdezés és a testhőmérséklet-mérés a járóbeteg-szakrendelésre érkezőknek.
Bence

Szigorú szabályok a megelőzésért címmel tájékoztatott a Debreceni Egyetem honlapja a – többnyire – mától érvényes reguláról.

 • A Kenézy Gyula Egyetemi Kórház traumatológiai bejáratnál felállított pre-triázs sátorban minden betegnek kötelező az előszűrő ponton keresztül haladni, orrot és szájat fedő maszkot viselni.
 • A betegek kizárólag maszkban léphetnek be a Klinikai Központ és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház épületeibe.
 • Két évvel ezelőtt fordulat történt a debreceni lakáspiacon: Így lettek a debreceni lakások a legfelkapottabbak és legértékesebbek

 • A fekvőbetegeknek is – ellenjavallat hiányában – kötelező a maszk viselése minden olyan alkalommal, amikor másfél méteren belüli kontaktusba kerülnek dolgozókkal vagy betegtársaikkal.
 • A szervezeti egységekben a sebészi maszk előírásoknak megfelelő használata valamennyi dolgozó részére kötelező.
 • Bence
 • A Klinikai Központban és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban továbbra is látogatási tilalom van érvényben. A súlyos, életveszélyes állapotú vagy végstádiumú betegeknél azonban egy hozzátartozó, kiskorú beteg mellett egyik szülője vagy törvényes képviselője, szülő nőnél pedig egy általa megjelölt személy tartózkodhat, kizárólag a szervezeti egység vezetőjének írásbeli engedélyével.
 • A járóbeteg-szakrendeléseken kizárólag előjegyzés alapján fogadják a pácienseket. Az intézményekben arra törekednek, hogy az előjegyzett betegek, lehetőség szerint egy bejáraton juthassanak be az épületbe, ahol kötelező az előszűrés, a kérdőíves kikérdezés és a testhőmérséklet-mérés. Az intézmények azt kérik, hogy a betegek az időpontjukat igyekezzenek tartani, legfeljebb fél órával korábban jelenjenek meg.
 • Amennyiben a hozzátartozó a betegnek csomagot szeretne bejuttatni, azt az előszűrő sátoron keresztül belépve, a betegváróban leadhatja, munkanapokon 11 óra és 15 óra között.
 • A fotót debreceni olvasónk, Bence küldte. Köszönjük!

  Facebook

  CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

  Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.