REGGELI FELES

Bicskanyitogató a meccsen – a maszk meg nem számít

Úgy fest a dolog, hogy szúró, vágó szerszámot mégis csak be lehet vinni a debreceni Nagyerdei Stadionba gond nélkül, sőt elővenni is azt a lelátón, míg esős időben az esernyő tabu. Az arcmaszk pedig a jelek szerint elsősorban a jegy vagy bérlet mellé kell, amolyan másodbilétaként, ám utána szinte mindegy, viseled-e.

Első történet: a férfi felült szépen a lelátóra, a hivatalos adatok szerint 3100 néző közé a hétvégi DVSC-Ajka NB2-es focimérkőzést a helyszínen megtekinteni. Majd idővel - pedig az utolsó 30 perc izgalmasan alakult, 8 gólt láthattak a nézők, nyert a Loki 5-3-ra -, talán unta magát, mindenesetre szépen elővette a falatozó kését - a kiskésit neki! -, és ott a tömegben (a tribünön helyet foglalók közül egyesek szerint) felvágta a magával hozott étket vele. Szürreális? Az! Erről fotót is készített valaki, a kép már bejárta a közösségi hálót.

Az már csak hab a tortán, hogy a lelátóról készült friss fényképeket nézve látható, közel se mindenki takarta arcát valamivel, pedig immár ennek szükségességéről döntés született. Bár a beengedéskor elvileg mindenkitől kérték a maszkot, úgy tűnik, azt már nem nagyon nézték, hogy utána arcon marad, vagy a zsebben, netán az állra lehúzva fityeg a textildarab.

SM

Másik történet: az egyik bajnokság előtti felkészülési mérkőzésre (DVSC-Kisvárda) igyekezett egy ismerősöm a családjával. Anyuka, apuka és egy 5 év körüli gyerek. Esőbe hajló időben az összecsukható esernyő is velük tartott. Amit aztán a beengedéskor szépen visszavitettek velük a biztonságiak a valahol parkoló kocsijukba, mondván, azt nem lehet bevinni. Végül cselesen megoldották, mivel a stadion földszintjén lévő vendéglátóhely pultosa volt oly jó, hogy elrakta nekik.

Harmadik történet: ugyanerre az edzőmeccsre mentem én is, de nem az említett családdal, csak odabent találkoztunk. Én is vittem esernyőt, mert szerintem is várható volt egy kis zuhé (végül nem esett). Az ernyőm összecsukva kicsi, de kinyitva azzal is lehetne embert ölni, ha nagyon bevadulnék... Ám táskám aljában lapult, s így, mivel nem nyilvánvalóan lóbáltam, el se vették. Meg se látták talán. Pedig kaptam ellenőrzést én is a bejáratnál.

Anélkül, hogy további szőrszálhasogatásra biztatnám a biztonságiakat, azért felvetődik bennem: most akkor attól függ, hogy mit viszek be, hogy észreveszik-e a kapunál, vagy sem? A kés, bicska becsúszhat, de az esernyőnek stop? S a szinte mindenki, így általam is utált, de amikor és ahol kell viselt maszk is csak felmutatásra való, hordásra nem? Vagy ez már nem a biztonságiak dolga? Kinek a dolga?

Kapcsolódó cikk:

- Hivatali visszaélés „flekózással”?

Itt olvasható a többi REGGELI FELES – a Debreciner ébresztőrovata.

Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.