Koronavírus: eddig 5 debreceni iskola 11 osztályát zárták be a járvány miatt

Az érintett osztályokban tantermen kívüli digitális oktatást rendeltek el.
Érettségire gyülekező debreceni diákok május elején
Koppányi Szabolcs

A Debreciner is szemlézte az RTL Híradó szeptember 14-i riportját, amelyből kiderült, hogy egy igazolt koronavírus-fertőzés miatt a debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium két osztályát is karantén alá helyezték, valamint átállították azokat távoktatásra. Az esetet követően levélben kerestük a debreceni állami oktatási intézményeket fenntartó Debreceni Tankerületi Központot, hogy megkérdezzük, mi a helyzet a város többi iskolájában.

2020. szeptember 16.
koronavirus.gov.hu

MÉG NINCS VÉGE!
Itt olvashatók a Debreciner cikkei a koronavírus-járvány helyi aktualitásairól.

A nagy debreceni gimnáziumok közül több is érintett

Sári Enikő Petra kabinetvezető a szeptember 16-i válaszában arról tájékoztatta a szerkesztőségünket, hogy a mai napig 5 általuk fenntartott oktatási intézményben volt szükség osztálybezárásokra, a digitális oktatás elrendelésére. Az érintett iskolák a már említett Csokonai mellett az Ady Endre Gimnázium, a Fazekas Mihály Gimnázium, a Tóth Árpád Gimnázium, valamint a Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Ezekben az intézményekben összesen 11 osztályt kellett a járvánnyal összefüggésben bezárni, és átállítani digitális oktatásra.

Két évvel ezelőtt fordulat történt a debreceni lakáspiacon: Így lettek a debreceni lakások a legfelkapottabbak és legértékesebbek

Stagnál a vírus koncentrációja a debreceni szennyvízben

A Müller Cecília országos tisztifőorvos által vezetett Nemzeti Népegészségügyi Központ szeptember 15-én tette közzé az országos szennyvízvizsgálatok legfrissebb eredményeit. Ezekből kiderül, hogy Debrecenben a koronavírus örökítőanyaga továbbra is mérsékelt koncentrációban van jelen, ami azt vetíti előre, hogy a következő napokban az eddigihez hasonló ütemben jelentkezhetnek Hajdú-Bihar megyében az új fertőzöttek.

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.