Nagy a tétje a mai önkormányzati választásnak Hajdúnánáson

A nap végén kiderül, hogy marad-e a 6-6-os patthelyzet, vagy a Fidesz függetleníti magát az ellenzéktől.

Reggel 6 órakor elkezdődött az időközi önkormányzati képviselő-választás Hajdúnánás 5-ös számú egyéni választókerületében. A voksolást azért kell megtartani, mert a 2019-ben mandátumot szerzett képviselő, Éles András volt polgármester, az ellenzéki összefogás jelöltje június 16-án elhunyt.

A két esélyes jelölt
Facebook

Ahogy azt a Debreciner korábban már megírta, a tét nagy. A képviselő-testületben jelenleg 6-6 politikussal rendelkezik a Fidesz és az ellenzék. Amennyiben ma a Fidesz jelöltje győz, a kormánypárt egyedül is irányítani tudja a várost.

A választás tétjének megfelelően mindkét politikai tábor helyben ismert jelölteket indított: a kormánypárti Kocsis Áron személyében a helyi gimnázium igazgatóhelyettese, a túloldalon pedig Szücsné dr. Sebestyén Irén, a város volt jegyzője méretteti meg magát. Habár a választás minden bizonnyal az imént említett jelöltek között dől majd el, két további induló is beleszólhat a szavazati arányokba. Ők Jenei Gábor, a Mi Hazánk, és Dobány László, a Munkáspárt színeiben.

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.