Újabb utak épülnek a debreceni BMW-gyárhoz – Napi.hu

A Napi.hu gazdasági újság folyamatosan figyelemmel kíséri a BMW-gyár építését.

Debrecen Észak-Nyugati Gazdasági Övezet - azaz a BMW-gyár - környékén lévő utak és vezetékek kiépítésére írt ki pályázatot a város – olvasható a Napi.hu friss információjában.

Visszatekintő összegzést is adnak:

Tavaly novemberben jelent meg az eredmény, hogy újabb bekötőutat építhet a Soltút Kft. a debreceni BMW-gyárhoz 470 millió forintért, valamint megjelent a tender a csapadékelvezető rendszer kivitelezésére is. Egy évvel korábban több mint 135 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány a gyár területéhez kapcsolódó út-, vasút- és infrastruktúra építésre. Az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg. 2019 áprilisban pedig kiderült, hogy az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt. tervezheti nettó 470 millió forintért a terület megközelítéséhez szükséges utakat. A becsült ellenérték nettó 522 millió forint volt.

Idén februárban a kormány megemelte a debreceni BMW-gyár infrastruktúra kiépítésére fordítható összeget 1,5 milliárd forinttal, így az 73 milliárd 183 millió forint lett. Áprilisban a kormány - a Gazdaságvédelmi akcióterv keretében - a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet területén keletkező kezelt csapadékvizek továbbítására alkalmas hálózat kiépítéséhez 698,7 millió forint többletforrást biztosított.

További részletek a Napi.hu cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.