Miért baj, ha sérül egy egyetem függetlensége? – Debrecenben tartanak fórumot SZFE-s diákok

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak és oktatóinak tiltakozása mellett – eltérően más városoktól és egyetemeiktől – eddig kevesen és kevés szolidaritást mutattak Debrecenben. De valami elkezdődött.
Facebook

A szabaDEgyetem közösség kezdeményezésére fórum lesz vasárnap (szeptember 27.) 17 órától a debreceni Baross utca 16. szám alatt.

A téma a Színház- és Filmművészeti Egyetem helyzete és ennek kapcsán az egyetemi autonómia, az állami felsőoktatás privatizációja, a hallgatói „ön-érdekvédelem”.

Facebook

Mi történik most az SZFE-n? Miért baj, ha sérül egy egyetem függetlensége? Mi a különbség az állami és az alapítványi fenntartás között? Elsősorban ezekre a kérdésekre keresik a választ a fórumon.
A szervezők hangsúlyozzák: ez esemény pártoktól és ideológiáktól független.

Az esemény Facebook-oldala itt található.

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.