Rekord bevételt hozott a konyhára a debreceni stadion – Menedzsment Fórum

A jelenleg NB2-ben szereplő debreceni csapat stadionjának tavalyi évére nem lehet sok panasza az üzemeltetőknek és a városnak.

Története legtöbb árbevételét könyvelhették el, amiből bár nem lett rekordnyereség, de az előző évinél 2,5-szer több profitot tudtak elérni – írja Menedzsment Fórum.

A nemrég közzétett 2019-es éves beszámoló szerint 364,1 millió forint árbevételt könyvelhettek el az előző évi 282,5 millió után. Hogy ez a közel 30 százalékos megugrás pontosan minek köszönhető, az nem derül ki a kiegészítő mellékletből, az viszont nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a nézőszámok emelkedése is közrejátszott. Igaz, az üzleti év és a bajnoki évad eltérése miatt nehéz az összehasonlítás, de a magyarfutball.hu adatbázisa szerint a 2019/2020-as szezonban a hazai átlagnézőszám 3962 volt az előző szezonban regisztrált 3547 után.

A közzétett dokumentumból egyébként még annyi kiderült, hogy „a 2019.01.01-2019.12.31-e közötti időszakban 22 mérkőzés került lebonyolításra. Az említett időszakban a Diósgyőri Futball Club Kft. 2 alkalommal használta a Debreceni Nagyerdei Stadiont a két vállalkozás között kötött szolgáltatási szerződésben foglalt feltételek mellett.”

Az értékesítési árbevétel mellett még 43 millió forint egyéb bevételhez is jutott az üzemeltető cég a korábbi 26,5 millió forint után.

Üzemi szinten sikerült megduplázni az előző évi profitot. 16,2 millió forint után 32,8 milliót mutattak ki. Ezt a pénzügyi műveleteken elért veszteség és az adófizetési kötelezettség némiképp mérsékelte, így végül 25 millió forintos profitot könyvelhetett el a cég a korábbi 10,2 millió után. Az összeget a jelek szerint a tulajdonosok bent hagyták a társaságban.

További részletek a Menedzsment Fórum cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.