A nap száma: 1,04 másodperc egy hőmérőzés

A járványügyi intézkedésekről tájékozódott Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szeptember 29-én, kedden a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban. Megtekintette a diákok beléptetését is.
honvedelem.hu/Kismartoni Mátyás

A honvéd növendékek példát mutatnak a vírus elleni védekezésben címmel jelentetett meg képgalériás és videós beszámolót a Honvédelem.hu az államtitkári vizitről. Németh Szilárdot a katonaiskolába elkísérte Papp László debreceni polgármester és Tasó László debrecen-nyíradonyi országgyűlési képviselő is.

A videóból megtudhatjuk, hogy a beléptetéskor 202 diák testhőmérsékletének mérését 3 és fél perc alatt végezték el, vagyis egy fiatal számolva átlagosan 1,04 másodpercet vett igénybe a mérés.

Holnaptól – október elsejétől – az ország minden iskolájában kötelező lesz a diákok testhőmérsékletének mérése.

A NAP SZÁMA alrovatunk korábbi részei itt olvashatók.

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.