Az SZFE fáklyája vasárnap érkezik Debrecenbe, az egyetemi autonómiáért demonstrálnak a főtéren

A szervezők oldott légkörű, vidám hangulatú programmal készülnek.

Ahogy arról korábban a Debreciner is beszámolt, október 4-én ér Debrecenbe annak a fáklyának a lángja, amelyet váltófutásban juttatnak el idáig a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói és az ügyükkel szolidaritást vállaló állampolgárok. Időközben elkészítették a demonstráció Facebook-eseményét, amelyből azonban egyelőre nem sok részlet derül ki. A „Fáklyafogadás – Debrecen” névre keresztelt akciót vasárnap a 17 és 19 óra közötti idősávra hirdették, ami betudható annak, hogy nehéz előre megbecsülni, hogy mikorra ér az utolsó futó a rendezvény helyszíneként szolgáló Kossuth térre.

Facebook

Mindenki legyen tekintettel a járványhelyzetre!

Mivel az esemény leírásában a fentieken túl csak annyi konkrétum szerepel, hogy ott „a Fáklya érkezése és az Egyetemi Autonómia áll a középpontban”, telefonon kérdeztük a szervezőket, mire számíthatnak az SZFE hallgatóival szimpatizáló debreceniek. Azt a választ kaptuk, hogy nem egy megszokott, beszédközpontú politikai demonstrációt tartanak, hanem egy oldottabb légkörű, vidám hangulatú programmal készülnek, a részleteket pedig hamarosan megismerhetjük. A járványhelyzetre való tekintettel a szervezők azt kérik a demonstráció résztvevőitől, hogy az orrot és a szájat eltakaró maszkot viseljenek, valamint tartsanak távolságot egymástól.

Polgár Tóth Tamás

Hallgatói fórumon készítették elő a demonstrációt

Az SZFE hallgatói szeptember 27-én a Debreceni Egyetem diákjaival tartottak közös hallgatói fórumot, amelyről a Debreciner egyedüliként tudósított. Ezen a megjelent debreceni érdeklődők az Ady Endre Gimnázium igazgatóváltásával állították párhuzamba az SZFE alapítványi egyetemmé szervezését, valamint a Vidnyánszky Attila által vezetett kuratórium átalakító törekvéseit.
Könnyü Hella
Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.