Nem árulja el a Debreceni Egyetem és a Debreceni Szakképzési Centrum, hogy hány iskolai osztályukat érinti a koronavírus-járvány

A Debreceni Tankerületi Központ által fenntartott iskolák közül egyedül a Tóth Árpád Gimnáziumban állítottak át egy osztályt digitális munkarendre.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Érettségire induló diákok idén májusban
Koppányi Szabolcs

Szeptember 16-án írtunk arról, hogy a Debreceni Tankerületi Központ 5 debreceni iskolájában 11 osztályt kellett ideiglenesen bezárni az új típusú koronavírus-járvánnyal összefüggésben. Több olvasónk már akkor felhívta arra a figyelmünket, hogy érdemes lenne megkérdeznünk a Debreceni Egyetemet és a Debreceni Szakképzési Centrumot (DSZC) is, az államilag elismert egyházak mellett ők foglalkoznak még ugyanis a Debrecenben található oktatási intézmények üzemeltetésével.

Szeptember 18-án levélben kerestük az egyetemet és a DSZC-t, de a kérdéseinkre semmilyen módon nem reagáltak. Forrásainktól időközben arról értesültünk, hogy mindkét üzemeltetőnél fordultak már elő osztálybezárások a járványhelyzet miatt. Október 6-án ezért újabb levelet írtunk, de választ továbbra sem kaptunk tőlük. Amennyiben valamelyik intézmény válaszol a kérdéseinkre, a cikkünket frissítjük.

2020. október 8.
koronavirus.gov.hu

A TÁG egyik osztálya érintett

Október 6-án újra megkerestük a Debreceni Tankerületi Központot is, melynek vezetésétől még aznap tájékoztatást is kaptunk. A tankerület kérésének megfelelően a válaszukat alább teljes terjedelmében, módosítás nélkül idézzük:

„Jelenleg a Debreceni Tankerületi Központ által fenntartott Tóth Árpád Gimnáziumban egy osztály részére rendelt el a Nemzeti Népegészségügyi Központ hatósági karantént. Az osztály számára a hatósági karantén idejére tantermen kívüli digitális munkarendet engedélyezett az Operatív Törzs” – tájékoztatott a tankerületi központ.

Először adtak tájékoztatást a debreceni fertőzöttek számáról

A Debrecinert a Müller Cecília országos tisztifőorvos által vezetett Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) október 6-án arról tájékoztatta, hogy az azt megelőző nap adatai alapján 576 koronavírus-fertőzött van Debrecenben. A válaszukból az nem derült ki, hogy ez a szám az összes regisztráltra vagy csak az aktív esetekre vonatkozik.

Az NNK szintén október 6-án tette közzé a szennyvízvizsgálatok legfrissebb eredményeit, amelyekből kiderül, hogy Debrecenben továbbra is alacsony mértékű a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Ebből arra következtethetünk, hogy a következő napokban nem fog számottevően emelkedni a tünetes megbetegedések száma.

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.