A HÉT IDÉZETE

Halász János: „A függetlenség az egy kommunista trükk”

A Fidesz országgyűlési frakciószóvivője szerint a baloldaliak álcázzák így magukat. Akkor a legutóbbi hajdúnánási időközi választáson nyert Kocsis Áron is kommunista módon trükköző baloldali átverőember?

A Heti TV nevű produkció Pirkadat című műsorában szerepelt a minap Halász János debreceni kötődésű országgyűlési képviselő, a Fidesz-frakció szóvivője, aki erről a nyilatkozatáról a saját politikusi oldalán is posztolt, nyilván elégedett mindazzal, amit mondott.

Ez az a produkció, ahol élő adásban nyilatkozott Kósa Lajos tavaly decemberben, majd a beszélgetés kínossá válása után bejelentette – ismételjük: élő adásban! –, hogy nem járul hozzá az interjú adásba tételéhez.

Kósa Lajos
Heti TV

Halász János – a mennyire függetlenek a választásokon induló független jelöltek? kérdésre válaszolva – hosszú fejtegetésében ezt mondta:

„Volt ennek sok választással ezelőtt egy természetes, normális része, de aztán – úgy látom, hogy 2014, illetve most már leginkább 2018 óta – a baloldal nagyon rákapott arra, hogy inkább nem mondja meg, hogy ő kicsoda, mert nemcsak szégyelli, hogy ő kicsoda, de az emberek szem szeretik őket, a párt logóját, nevét, és akkor kitalálnak ilyen a városért összefogás egyesületet, ezzel megcsúfolják a civil szervezeti létet is, mert ezek a szervezetek akkor jönnek létre a választásra, és elindulnak, és próbálják átverni az embereket. Ezt már szakmányban csinálja a baloldal, én úgy látom, ilyen eset most az utóbbi választásokon is sok helyen látható volt. Mi meg úgy szoktuk csinálni, hogy ha van jelöltünk, akkor az elindul úgy, hogy Fidesz-KDNP jelöltként. (…) Az esetek többségében a független jelölt az inkább azt lehet rá mondani, hogy ja, persze, hát független… A függetlenség az egy kommunista trükk ebben a választási játékban.”

Kocsis Áron micsoda? Ő is átverte az embereket?

A legutóbbi hajdúnánási időközi választáson a Fidesz által igen intenzíven és nyilvánvalóan preferált, de hivatalosan függetlenként induló, majd a választást megnyerő Kocsis Áron is baloldali jelölt volt, kommunista módon trükközött ő is, a város fideszes politikusai is? Halász okfejtése szerint igen. Nem mellékesen, egy évvel korábban, amikor nem sikerült Kocsisnak nyernie, akkor hivatalosan még a Fidesz-KDNP jelöltje volt az önkormányzati választáson. Azóta lett Kocsis független, vagyis kommunista - ha jól értjük Halász János nyilatkozatát.

A HÉT IDÉZETE sorozatunk korábbi részei itt találhatók.

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.