A SZEMEDNEK HIGGY!

Ahol nem titkolják az emberek elől, melyik településen hány covidos van

Naponta frissítik azt a táblázatot is, amiben minden olyan település adatai megtalálhatók, ahol a járvány kezdete óta legalább öt megerősített koronavírus-fertőzött található. Ez a finn közszolgálati média.
Mai adat
yle.fi

A magyar kormány napi adatközlése a továbbiakban is csak azt mutatja, hogy a fővárosban és a megyékben miként alakul, növekszik a megfertőződöttek száma. Vannak polgármesterek, akiknek sikerül a településükre vonatkozó információkat megkapni, más városvezetőket nem foglalkoztatja, hogy kielégítsék az egyre inkább tapasztalható lakossági érdeklődést.

yle.fi

Finnországban nem kell a médiának – és az állampolgároknak sem – kuncsorogni azért, hogy hozzájuthassanak az őket érdeklő információkhoz a koronavírus-járvány éppen aktuális adatainak sokasága közül. Az Yle (a finn közszolgálati média) folyamatosan frissülő oldala grafikonok, diagramok, táblázatok tucatjaival szolgálja a tájékozódni akarókat.

yle.fi

Ezen az oldalon látható például az is, hogy Finnország kisebb-nagyobb településein mennyi koronavírus-fertőzött volt/van a járvány kezdete óta, s az is követhető, hogy az előző naphoz képest hogyan alakult a számuk.

yle.fi

Vélhetően minden információ, szükséges technológiai háttér, programozási képesség a magyar kormány rendelkezésére áll, hogy egy ugyanilyen szolgáltatással álljon a magyar állampolgárok rendelkezésére. Épp csak az akarat, a szándék hiányzik.

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.