Egy rendőrségi kisbusz jelzi, hogy a tiszaújvárosi konténerváros az ország legnagyobb járványgóca

A MOL létesítményét egyenruhások őrzik, de ezen felül semmi sem utal arra, hogy több száz koronavírus-fertőzöttet zártak össze a kívülről munkatábor benyomását keltő, szögesdróttal határolt területen.
Polgár Tóth Tamás

Az RTL Klub Híradó nyomán a Debreciner is írt arról október 7-én, hogy kétszáznál is több vendégmunkás fertőződött meg a MOL poliol beruházásához Tiszaújváros határában felhúzott konténervárosban. A hírt október 9-én Müller Cecília országos tisztifőorvos is megerősítette. Az általa közölt információk szerint a munkások körében végzett tesztek közül 242 lett pozitív, ezzel a terület járványügyi gócponttá vált.

Polgár Tóth Tamás

Rendőrök figyelik a bejáratot

Kíváncsiak voltunk, hogyan is néz ki a gyakorlatban egy ekkora konténerváros karantén alá helyezése (pontos adatot nem találtunk arról, hogy jelenleg hányan lakják, az eredeti tervek 2000 munkás elszállásolásáról szóltak), ezért október 12-én koradélután körbepillantottuk a szögesdrót és a sivár környezet miatt leginkább munkatáborra emlékeztető komplexumot. Azt, hogy nem egy szokásos munkanap zajlik a MOL telepén, mindössze annyiból láthattuk, hogy egy rendőrségi kisbusz állomásozott a létesítmény főkapujánál, féltucat rendfenntartó kíséretében. A tábor ugyanakkor korántsem volt hermetikusan elzárva a külvilágtól: ottjártunkkor éppen egy munkagép hajtott be a területére.

Polgár Tóth Tamás
Polgár Tóth Tamás
Polgár Tóth Tamás

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.