Hálaadó istentisztelet lesz a Nagytemplomban az elkészült harangjátékért

Eredetileg idén áprilisra, legkésőbb az augusztusi virágkarneválra tervezték a megszólalását. Most jött el az ideje.
Készítik elő a harangjáték helyét - október 8.
Lia

Mint arról a napokban a Debreciner beszámolt, 24 harangból álló harangjáték beszerelése kezdődött el a debreceni Nagytemplom középső ablakába, ami - választhatóan - kifelé és befelé is szólni fog.

nagytemplom.hu

A gyülekezet internetes oldala most hírül adta, hogy vasárnap ünnepi keretek között megszólal. Íme a gyülekezet közleménye:

Kedves Testvérek!
Isten iránti hálával számolunk be róla, hogy elkészült a Nagytemplom 24 harangból álló harangjátéka. A Gyülekezet Elnöksége 2019 novemberében, az első Nagytemplomi istentisztelet 200 éves jubileuma alkalmából fogalmazta meg célkitűzését, miszerint egy maradandó, méltó emléket szeretne állítani az évfordulónak.
Hálásan köszönünk minden támogatást és felajánlást, ami lehetővé tette, hogy ez a harangjáték elkészülhetett, és a jövőben mind a gyülekezet tagjai, mind Debrecen lakossága gyönyörködhet dallamaiban.
A harangjátékért 2020. október 18-án, vasárnap 10 órától ünnepi hálaadó istentiszteletet tartunk, amikor első alkalommal hallhatjuk az elkészült harangok játékát.
Erre az ünnepi alkalomra minden kedves érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.