Nem tájékoztat a járványügyi helyzetről a debreceni polgármesteri hivatal koronavírus infovonala

Papp László a koronavírussal kapcsolatos információkat ígért, de csak bevásárlással kapcsolatban adnak segítséget, valamint a gyógyszerkiváltás lehetőségeiről és a népkonyhákról tájékoztatnak.

Október 13-án a közösségi oldalára feltöltött videóban jelentette be Papp László (Fidesz), Debrecen polgármestere, hogy újraindítják a városháza tavasszal bevezetett, majd az első hullám végén megszüntetett koronavírus infovonalát. „Az új városházán egy telefonközpont segíti majd a tájékozódást, az információk eljuttatását a járványhelyzettel kapcsolatban az érdeklődőkhöz” – mondta Papp László, hangsúlyozva, hogy a – később az önkormányzati média által közölt – telefonszámokon kizárólag a koronavírus-járványról adnak tájékoztatást.

Egyetlen adatot sem tudtak közölni

Mivel Debrecen vezetése hónapok óta alig közölt információkat az itteni járványhelyzettel kapcsolatban – miközben már a Nemzeti Népegészségügyi Központ is arról tájékoztatta a Debrecinert, hogy sok száz fertőzött van a városban –, október 14-én reggel felhívtuk a városházi infovonalat. A debreceni aktív fertőzöttek, a gyógyultak és az elhunytak aktuális számára voltunk kíváncsiak. A telefonközpont munkatársa egyetlen adatot sem tudott közölni velünk.

2020. október 15.
koronavirus.gov.hu

Nem válaszoltak, csak átírták az önkormányzati sajtó cikkét

Megkérdeztük, hogy milyen járványügyi információkat tudnak megosztani az érdeklődő debreceniekkel, ha már a legfontosabb, a vírus terjedésével kapcsolatos indikátorokat nem közölhetik. A telefonközpontos erre azt válaszolta, hogy idősek és karanténban lévők bevásárlásai kapcsán tudnak segíteni az arra rászorulóknak, valamint a népkonyhákról adnak információkat.

A polgármesteri hivatal alkalmazottja ugyanakkor azt kérte tőlünk, hogy írjuk meg kérdéseinket a hivatal sajtórészlegének emailben, így hivatalos válaszokat kaphatunk. Természetesen közvetlenül a telefonbeszélgetésünk után elküldtük nekik a levelünket, de arra semmilyen formában nem reagáltak.

Amennyiben a polgármesteri hivatal mégis válaszol a kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.

Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.