Petícióban vállalnak szolidaritást a Debreceni Egyetem volt és jelenlegi polgárai az SZFE-vel

Egy nap alatt 120 aláírás gyűlt össze, várják a csatlakozókat.
Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Október 15-én petíciót indítottak a Debreceni Egyetem volt és jelenlegi oktatói, hallgatói és dolgozói, amelyben a szolidaritásukat fejezik ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) polgáraival. A petíció megfogalmazója azt írta: jogosnak tartják és támogatják az SZFE-sek ellenállását, küzdelmét a szabadságukat és autonómiájukat korlátozó intézkedésekkel szemben. Az aláírók a színművészetisek melletti kiállásra buzdítanak mindenkit, aki számára fontos az egyetemek autonómiája, az oktatás, az alkotás és a gondolkodás szabadsága. „Nincs szabadság szolidaritás nélkül!” – áll a felhívás végén. Cikkünk írásakor a kezdeményezést több mint százhúszan írták alá, köztük a Debreceni Egyetem több jelenlegi oktatója, professzora is.

Polgár Tóth Tamás

Kerekasztal-beszélgetést tartanak az SZFE-mozgalomról

Október 17-én 16 órától a debreceni Malterban (Baross utca 16.) Hajdu Szabolcs filmrendező, az SZFE oktatója, Pólik József, a Debreceni Egyetem Filozófia Intézetének oktatója, valamint Baranyi Benő filmrendező, az SZFE egykori mesterszakos hallgatójának részvételével, Áfra János költő, szerkesztő moderálásával kerekasztal-beszélgetést tartanak az SZFE-mozgalomról, valamint annak hatásairól. Az eseményről részletes beszámolóval jelentkezik majd a Debreciner, a szervezők pedig élőben közvetítik Facebookon.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.