8 kilométer vasúti pályát avattak szalagvágással

A polgármester, a képviselő, a képviselő-államtitkár, a vezérigazgató-helyettes és az igazgató személye emelte az ünnepi alkalmat.

A Debrecen-Püspökladány pálya fejlesztéseként elkészült 8 kilométernyi kétvágányú pálya átépítése a megyeszékhely és Ebes között – adta hírül a Magyar Építők oldal.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektjében 160 km/h-s sebességűre gyorsították ezt a 8 kilométeres MÁV-szakaszt. A projekt értéke nettó 14,28 milliárd forint.

A fejlesztés előnye a vasúti közlekedés felgyorsításán kívül az autós közlekedés kényelmesebbé és hatékonyabbá tétele is, az utasbiztonság pedig mindkét közlekedési formában javul. Emellett a zajártalom és a környezetszennyezés is csökkent a projekttel.

Facebook

Az ünnepségen szalagot vágott Papp László debreceni polgármester, Bodó Sándor országgyűlési képviselő és államtitkár, Pósán László országgyűlési képviselő, Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese és Kikina Artúr, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója.

Az eseményről a politikusok a saját Facebook-oldalaikon is adtak képes beszámolót.

További részletek a Magyar Építők tudósításában olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.