Debrecenben utasította rendre a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárját a HÖOK elnöksége

A katonai végzettségű Szarka Gábort felszólították, hogy ne hozzon hallgatói jogokat korlátozó és sértő döntéseket.

Október 16-án tette közzé Facebook-oldalán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) azt a bejegyzést, amelyben felsorolják, hogy mennyi minden „nem oké” Szarka Gábornak, a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárjának eddigi tevékenységében.

Facebook

A hallgatói szervezet – anélkül, hogy állást foglalna a hónapok óta demonstráló diákok és az intézményt átalakítani kívánó, Vidnyánszky Attila által vezetett kuratórium közötti vitában – felhívta a korábban a honvédelmi miniszter kabinetfőnökeként dolgozó kancellár figyelmét: nincs rendben az, hogy a kollégium és az egyetem épületéből elküldi a hallgatókat, az, hogy a hallgatóktól hűségesküt vár el, a dolgozókra nyomást gyakorol, kikapcsoltatja az internetet, valamint az sem, hogy zárakat „stikában” lecseréltet.

A HÖOK elnöksége felszólította Szarka Gábort, hogy tartsa tiszteletben Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosának vizsgálatát, annak végéig – de lehetőleg utána se – ne alkosson hallgatói jogokat korlátozó és sértő döntéseket.

Éppen Debrecenben tartanak tisztújítást

A poszthoz egy fotót is mellékelt a HÖOK, ezen az elnökség tagjai sorakoztak fel V-alakban, karba tett kézzel. Kovács Eszter Csilla kommunikációért felelős elnökségi tagtól megtudtuk, hogy a fénykép a debreceni Nagyerdőn készült, itt tartja ugyanis tisztújító közgyűlését az ország legnagyobb felsőoktatási hallgatói szervezete.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.