Törölték az SZFE-kerekasztal videóját – a Debreciner feltöltötte a hanganyagot, itt elérhető

Az egyik résztvevő kérte, az okát nem tudjuk.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Kerekasztal-beszélgetést tartottak október 17-én a debreceni Malterban az SZFE-mozgalomról és annak hatásairól. A Malter a négyzeten című, kétnapos programsorozat kereteiben megrendezett beszélgetésen Baranyi Benő filmrendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) egykori mesterszakos hallgatója, Hajdu Szabolcs filmrendező, az SZFE oktatója, Herczeg Tamás, a Csokonai Színház színművésze és Pólik József rendező, a Debreceni Egyetem (DE) Filozófia Intézetének oktatója vettek részt Áfra János költő, szerkesztő, a DE Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet oktatójának moderálásával.
A Debreciner – egyetlen debreceni médiumként – tudósított az eseményről.

Polgár Tóth Tamás

A szervezők élő videóban közvetítették a beszélgetést, a felvételt aztán azok is megtekinthették, akik élőben nem tudták követni. Három napig. Aztán már nem volt látható a videó. Az eltűnéséről a Malter Facebook-posztban tájékoztatott.

A Debreciner megtudta, hogy a törlést Baranyi Benő kérte. Október 21-én levélben fordultunk Baranyi Benőhöz arról érdeklődvén, hogy milyen okból kérte a videó láthatatlanná tételét, illetve nem zavarja-e, hogy miatta a másik három beszélgető elhangzott szavai is elvesztek. Baranyi Benő nem válaszolt a levelünkre, amennyiben később megteszi, cikkünket kiegészítjük.

A törlést igen nagy felháborodás és értetlenség követte a közösségi hálón is. A Debreciner szerkesztősége úgy döntött, hogy a beszélgetés hanganyagát közzé teszi az eseményen készült fotókkal illusztrálva azt. A videóhoz felhasznált fotókról eltávolítottuk Baranyi Benőt, aki látni akarja a megcsonkítatlan fényképeket, kattintson a szombati tudósításunkra.

Köszönjük azok közreműködését, akik lehetővé tették, hogy legalább a hanganyag elérhető legyen a nyilvánosság számára, megmaradhasson közösségi dokumentumként.

Íme:

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.