Bezárt a berettyóújfalui kórház sebészete koronavírusos fertőzések miatt

Értesüléseink szerint a főnővér és két sebész szakorvos is megfertőződött, illetve megbetegedett.

Több, egymástól független forrástól úgy értesült a Debreciner, hogy koronavírus-fertőzések miatt október 26-án be kellett zárni a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház sebészeti osztályát. Értesüléseink szerint az intézmény több dolgozója, köztük a főnővér és két sebész szakorvos is megbetegedett. A kórház honlapján az esettel kapcsolatban egyelőre semmilyen információt nem közöltek.

Gróf Tisza István Kórház
berettyokorhaz.hu

A sebészeti osztály bezárásával és a kórházban terjedő koronavírus-járvánnyal kapcsolatban levélben kerestük Muraközi Zoltán kórházigazgatót, Muraközi István (Fidesz) polgármestert, valamint Fodor Máriát, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetőjét. Amint válaszolnak a kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.

Az önkormányzat a közösségi programok korlátozását kéri

Cikkünk megjelenését követően válaszolt Berettyóújfalu polgármesterének írt levelünkre Bónácz János (Fidesz) alpolgármester. Válaszában azt írta: az önkormányzat hivatalosan nem értesült arról, hogy a kórház sebészeti osztályán szakorvosok és szakdolgozók fertőződtek meg. Mivel semmilyen jogviszony nem köti őket az intézményhez, ezért adatszolgáltatást sem kérhetnek tőlük.

Arra a kérdésünkre, hogy a város vezetése tehet-e, illetve tervez-e tenni újabb lépéseket a helyi járványhelyzet visszaszorításáért, az alpolgármester azt írta: folyamatosan követik az országos protokollt, és ahhoz alkalmazkodva, a helyi adottságok és igények alapján hozzák meg döntéseiket. „A közelmúltban első ízben az október 23-i ünnepi megemlékezések koreográfiáját módosítottuk, és az év hátralévő részében is arra kérünk minden helyi közösséget, hogy a nagyobb létszámú közösségi programok korlátozása, vagy ha arra lehetőség van, elhalasztása mellett döntsenek” – írta a Debrecinernek Bónácz János, aki hozzátette: a helyi, közadakozásból feltöltött járványvédelmi alapból vásárolt, a védekezéshez szükséges eszközöket a napokban juttatják el a köznevelési, egészségügyi és szociális intézményeknek.

debreciner.hu

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.