Kórházban ápolják Berettyóújfalu koronavírusos polgármesterét

A Kenézy Kórházban kezelik Muraközi Istvánt. A berettyóújfalui kórház sebészetét tegnap a fertőzés terjedése miatt kellett bezárni.
Muraközi István

Ma, október 27-én a közösségi oldalán jelentette be Muraközi István (Fidesz), hogy több napi hőemelkedést követően vasárnap magas láz és légszomj jelentkezett nála, ezért a debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba szállították, ahol ma koronavírus-tesztet végeztek el rajta: pozitív eredménnyel. „Azóta az Infektológiai Osztály vendégszeretetét élvezem. Szeretném megköszönni az OMSZ munkatársainak, valamint az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját. Vigyázzunk egymásra!” – írja a Facebook-oldalán a polgármester.

Szeptember elején akcióban
Facebook

Muraközi István az elmúlt két hónapban a helyi járványhelyzetről a választói számára a legaktívabban kommunikáló Hajdú-Bihar megyei polgármesterek közé tartozott. Ez minden bizonnyal nem független attól a ténytől, hogy a politikus testvére, Muraközi Zoltán a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház főigazgatója.

Egy nappal korábban zárt be a helyi kórház sebészete a járvány miatt

Ahogy azt a Debreciner elsőként megírta, egymástól független forrásainktól úgy értesültünk, hogy koronavírus-fertőzések miatt október 26-án bezárt a Gróf Tisza István Kórház sebészeti osztálya. Információink szerint az intézmény több sebész szakorvosa és egy főnővér is a fertőzöttek közé tartozik.

Bónácz János (Fidesz), a város alpolgármestere a Debrecinert arról értesítette, hogy az önkormányzatnak nincsenek hivatalos információi az esetről, ugyanakkor ők folyamatosan hoznak döntéseket a járvány visszaszorítása érdekében. A helyi közösségeket például most arra kérik, hogy korlátozzák, vagy lehetőség szerint halasszák el az év hátralévő részében tervezett nagy létszámú programjaikat.

debreciner.hu

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.