NASS

A halottak nem felelnek… - Dombrovszky Linda filmje

Szabó Magda Pilátus című regényének adaptációja ma a Duna Televízióban látható.

Szabó Magda anya és lánya kapcsolatáról szóló regényéből készült Dombrovszky Linda rendező első tévéfilmje, a Pilátus, amit ma, vasárnap este 21:20-tól mutatnak be a Duna Televízióban.

Dombrovszky Linda Szabó Magdáról: Bár szinte egy évszázad választ el minket, a gyökereink közösek: Debrecenben születtem én is, kisgyerekként az ablakomból ráláttam az írónő házára.

A Pilátus című film január óta járja a világot nagy sikerrel, több nemzetközi fesztiválon is díjat nyert, beválogatták a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjért versenybe szálló alkotások közé is.
A Milánói Filmdíjon a legjobb film mellett négy kategóriában is díjazták az alkotást, majd a Los Angeles-i South East European Filmfesztiválon nyert elismerést, azóta amerikai forgalmazója is lett a filmnek.
A Porto Femme Nemzetközi Filmfesztiválon Hámori Ildikó kapta a legjobb színésznőnek járó elismerést, a Hétdomb Filmfesztiválon pedig a legjobb nagyjátékfilm díját hozta el Szabó Magda regényadaptációja. (hvg.hu)

Szabó Magda Pilátus című regénye itt olvasható.

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.