A veszélyhelyzetet kihasználva prémium minőségű szolgálati autó vásárlásáról döntött Hajdúhadház fideszes polgármestere

Ez urizálás, a polgármesternek inkább a lakosokkal kellene foglalkoznia – véli a Jobbik. A polgármester most állítólag egy teherautó megvételét is tervezi.

A Hajdú-Bihar megyei Jobbik november 6-án nyílt levelet fogalmazott meg Csáfordi Dénes (Fidesz) hajdúhadházi polgármesternek, amelyben megdöbbenésüket fejezik ki azzal kapcsolatban, hogy a november 4-én életbe lépett különleges jogrend által biztosított lehetőséget kihasználva a városvezető önállóan döntött egy 11,85 millió forintos szolgálati autó vásárlásáról.

„Ha az Ön lelkiismerete megengedi, hogy járvány idején luxuskiadásokba bocsátkozzon, akkor Ön se nem keresztény, se nem konzervatív ember. Viszont önző, rossz vezetője városának, rossz szolgája a felelősségére bízott hajdúhadházi polgároknak” – írják a Debrecinerhez is eljuttatott levelükben. A Jobbik szerint számos hajdúhadházi családnak okoz nehézségeket a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés, sokan veszítik el a szeretteiket vagy a munkahelyüket, ezért „urizálás” helyett inkább a város lakóival kellene foglalkoznia a polgármesternek.

A koronavírus miatt kell a sportos autó

A hajdúhadházi önkormányzat pénzügyi bizottságának november 2-i előterjesztésében szerepel egy Ford Mondeo ST-Line személygépjármű 11,85 millió forintért történő megvásárlása egy lízingszerződés keretében. Az indoklásban a polgármester arról ír, hogy a jármű megvételére a koronavírus miatt kialakult fokozott gépjárműszükséglet okán van szükség. Az autóról így ír az Autoblog.hu: „A Mondeo tagadhatatlanul az egyik legszebb kombi a kategóriában, ST-Line kivitelben pedig a sportos énjét domborítja ki, amitől még dögösebbé válik.”

Teherautót is vennének

Szerettük volna megkérdezni Csáfordi Dénestől, hogy pontosan mi indokolta a prémium kategóriás autó megvásárlását, valamint hogy kik használhatják majd a szolgálati autót, azonban telefonon nem sikerült elérnünk a polgármestert, levelünkre pedig a cikkünk megjelenéséig nem reagált. A Hajdú-bihari Naplónak Csáfordi elismerte, hogy valóban döntött az autó megvételéről, hamarosan pedig egy teherautót is beszereznének.

Itt a legmagasabb a munkanélküliség

Éppen egy héttel ezelőtt írtunk arról, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján októberben 12,92 százalék volt Hajdúhadházon a munkanélküliek aránya, ez a legmagasabb szám Hajdú-Bihar megye városai között.

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.