Szalagtűző vírusidőben – Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen

Az érettségire, a felvételire, az Életre készülő végzősök utolsó iskolai féléve előtt szokták megrendezni a szalagtűző ünnepséget, ami hagyományosan egy bálban teljesedik ki. De nem most. Az önfeledt, vidám szórakozásra – ahol ott van minden végzős, a tanáraik, a hozzátartozóik is – jelenleg nincs mód. Koronavírus-járvány van.

A debreceni Fazekas Mihály Gimnázium november 6-án tartotta a hat 12. osztálya diákjainak szalagtűző ünnepségét. Az eseményt élőben közvetítették az interneten (itt megtekinthető a felvétel), hogy azok is részesei lehessenek legalább ebben a formában, akik a vírusintézkedések miatt nem tudtak jelen lenni. Szülők, rokonok, barátok, fotósok, videósok nem voltak ott, tanár is csak kevés.

Méltóságteljes és fegyelmezetten megélt ünnepség volt a Fazekas idei szalagtűzője, bizonyos pillanataiban szívszorító. Az ott készült fényképek minden túlzás nélkül kordokumentumok.

Tekintsék meg válogatásunkat Simon Gyula fotóiból!

Galéria: Szalagtűző – Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen – 2020. november 6. (a képre kattintva megnyílik a galéria)
Simon Gyula
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.