Kényszerű kiköltöztetések – Segítsünk a Debreceni Egyetem kollégistáinak!

Rövid időt adott a kormány a hallgatók távozására, szálláskeresésére. A Debreceni Egyetem kollégiumaiból a rektori utasításnak megfelelően november 16. (hétfő) délig ki kell költözniük az egyetemistáknak.
Facebook

Bizonyára szinte mindenki tudja, hogy a miniszterelnök hétfői bejelentése nyomán bezárnak a középiskolák és az egyetemek – ezzel együtt a kollégiumok is. A Hallgatói Szakszervezet a tavaszihoz hasonlóan most is igyekszik segíteni a kollégisták költözését, akik igen rövid határidőt kaptak a távozásukra.

Sokan nem tehetik meg, hogy a szüleikhez költözzenek vissza, és sokukat köti Debrecenhez a munkájuk. A felhívásukban ez olvasható:

Tavasszal láttuk, hogy 1-2 nap alatt lehetetlen mindenkinek biztonságosan kiköltöznie, ezért újraindítjuk a szolidáris szállások kampányunkat!
Az alábbi íven tudsz jelentkezni, ha:
- van egy szabad ágyad vagy kanapéd, amit fel tudsz ajánlani egy hallgatótársunknak,
- vállalod, hogy vigyázol néhány holmira a következő napokban,
- tudsz segíteni költözni akár cipeléssel, akár autóval,
- neked vagy ismerőseidnek segítségre van szükségetek letenni a cuccaitokat valahol,
- segítség kell a költözésben, esetleg sürgősen szállást kerestek.
Kattins a linkre: forms.gle/BYPAcV13N9fFkiAK8

A Debreceni Egyetem kollégiumaiból a rektori utasításnak megfelelően november 16. (hétfő) délig ki kell költözniük az egyetemistáknak. (Kivételt képeznek ez alól az orvostanhallgatók és a külhoni magyar tanulók.) A Hallgatói Szakszervezet megkeresése alapján nagyon kevés debreceni felajánlás érkezett eddig be hozzájuk, ezért arra szeretnénk kérni mindenkit, aki bármelyik kategóriának megfelel, hogy jelentkezzen ITT !
debreciner.hu

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.