Debrecenben emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

A koronavírus szennyvízben mért koncentrációja a 46. heti adatok alapján Debrecenben emelkedő tendenciát mutat, míg több városban, így Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szolnokon emelkedett – tájékoztat a kormány hivatalos koronavírus-oldala.
koronavirus.gov.hu
A változás tendenciája többnyire stagnáló, a mérsékelt koncentrációt mutató településeken is. A szennyvíz vizsgálata mindazokról információt szolgáltat, akik ürítik a kórokozó örökítőanyagát, a tünetekkel rendelkező fertőzöttek mellett, a tünetmentes és gyenge tünetes fertőzöttek számáról is. Vizsgálatok megerősítik, hogy a koronavírus jelenléte továbbra is elterjedt az ország egész területén. A szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatja, hogy nagyon fontos továbbra is a fegyelmezett magatartás és a járványügyi szabályok betartása – olvasható a hivatalos koronavírus-oldalon.
debreciner.hu

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.