Tudták, hogy az EGIS grandiózus gyárat épített Debrecenben? Nem? Mi sem…

Alig ért véget az európai parlamenti választás kampánya, már dübörög az őszi önkormányzati voksolásé. Debrecent pedig követendő példa gyanánt mutatják fel a kormánypárti politikusok és orgánumok.

Szegedi kollégánk hívta fel a figyelmünket a SzegedMa című online újság cikkére. A Botka László rossz hozzáállása miatt ment inkább Debrecenbe az EGIS nagyberuházása című publikáció arról tudósít, hogy Nemesi Pál szegedi független polgármester-jelölttel egyeztetett a Professzorok Batthyány Köre . Mint olvasható, a szegedi kormánypárti professzorok nagy szívfájdalma, hogy „évekkel ezelőtt – bár az előkészítési munkálatok során úgy tűnt, Szeged lesz belőle – a városvezetés bezárkózó, nem együttműködő hozzáállása miatt végül Debrecenben épített grandiózus gyárat az EGIS Gyógyszertár”.

A szocialista polgármester kihívója a szegedi professzorokkal tárgyalt
Facebook

Az immáron az összes megyei napilappal együtt a kormánypárti sajtóalapítvány égisze alatt formálódó Csongrád megyei újság hírportálja, a Délmagyar is beszámolt a találkozóról. Szó szerint ugyanúgy, mint a SzegedMa: „A megbeszélésen elhangzott, a tagság szívfájdalma, hogy évekkel ezelőtt – bár az előkészítési munkálatok során úgy tűnt, Szeged lesz belőle – a városvezetés hozzáállása bezárkózó, nem együttműködő hozzáállása miatt végül Debrecenben épített grandiózus gyárat az EGIS Gyógyszertár.”

Mióta hírét vettük a szegedi professzorok és a szegedi – kormánypárti támogatású – polgármesterjelölt egyeztetésén elhangzottaknak, keressük emlékezetünkben, keressük a debreceni kormánypárti sajtóban, keressük Debrecen térképén, hogy hová épített nálunk grandiózus gyárat az EGIS Gyógyszergyár, de nem találjuk.

Elnézést kérünk a tájékozatlanságunkért! Aki tudja, hol van Debrecenben az EGIS grandiózus gyára, kérjük, segítsen, árulja el a debrecenieknek!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.